be flagNL

Park Eifel

* * *

bij Koblenz (Duitsland)

Tips in de omgeving

Naar de interactieve omgevingskaart van de Eifel regio


Eén groot wandelparadijs

Een insidertip voor geoefende wandelaars: de Geschichtsstrasse, van Kelberg naar Uersfeld. U loopt door het park naar beneden. Let onderweg goed op de verhalen op de rotsen. U komt in een bos terecht bij een klein groen meertje. Daar werden eeuwen geleden misdadigers terechtgesteld en verdronken!

De tocht vormt geen ronde. Bij het eindpunt gekomen, loopt u dezelfde 13 km terug.

Duivelsvallei
In Irrel kunt u al wandelend kennismaken met de Duivelsvallei. Miljoenen jaren geleden ontstonden er door het natuurgeweld uiterst bizarre rotsformaties.

Een goed uur rijden vanaf Park Eifel. Ideaal voor wandelliefhebbers.

Geschichtsstrasse
Verbandsgemeindeverwaltung
Dauner Strasse 22
Kelberg
tel.: +49 (0) 2692 872 0
www.geschichtsstrasse.de
www.eifel.de

Hup met de mountainbike!

Een persoonlijke gids is geen overbodige luxe bij uw avonturen op de mountainbike. Wolfgang Kubannek uit Manderscheid kent de streek op zijn duimpje en neemt u graag onder zijn hoede. Koulshore bij Daun is voor waaghalzen: een erg technisch parcours voor ervaren mountainbikers, met houten hangbruggetjes en spectaculaire jumps. Het VulkanBike Trailpark heeft in totaal 750 km aan routes, aan u de keuze!

Ideaal voor geoefende mountainbikers

Verbandsgemeindeverwaltung Daun
Wolfgang Kubannek
Leopoldstrasse 29
Daun
tel.: +49 (0) 6592 939 293
www.trailpark.de
www.trailpark.de

Tussen de 'wilde' dieren van Daun

Als u kleine kinderen hebt, kunt u met de wagen door het park rijden. Maar te voet wordt het pas een echt avontuur. De meeste dieren zijn ongevaarlijk: uw kinderen kunnen ze strelen en voederen. Na afloop leeft iedereen zich uit in de grote speeltuin. U sjeest in sneltreinvaart naar beneden over de 800 meter lange zomerrodelbaan.

Kaarten koopt u bij de Tourist Guide van Park Eifel. Daun ligt op een halfuurtje rijden van Park Eifel. Ideaal voor gezinnen met kinderen.Wild- & Erlebnispark Daun GmbH
Mainzer Strasse 11
Daun
tel.: +49 (O) 6592 3154
www.wildpark-daun.de

Vissen

De Heilbachsee is de perfecte vislocatie tijdens uw vakantie.
Een visvergunning is verplicht en te koop aan de receptie van het park.

www.angelverein-gunderath.de

De schat van de Heilbachsee

Geocaching is een moderne vorm van schatzoeken. Uitgerust met een GPS-ontvanger en de bijbehorende coördinaten, kunt u de schat vinden. Eerst moet u een aantal opgaven en raadsels oplossen in de verschillende plekken in "Boven Elztal". In totaal wordt een afstand van ongeveer 8 km afgelegd. Alleen de juiste antwoorden geven de goede coördinaten en leiden uiteindelijk tot de schat. Als u geen eigen GPS-apparaat heeft, dan kunt u deze lenen in Park Eifel.

Touristik Gesellschaft Oberes Elztal mbH
Hauptstrasse 7
56767 Uersfeld
touristik@oberes-elztal.de
www.oberes-elztal.de

Rent4Ring - Nurburgring racewagenverhuur

Het hoofdkantoor is slechts 300 meter bij de ingang van de "Nurburgring Nordschleife" in Breidscheid vandaan. Dit bedrijf biedt de perfecte huurracewagen voor toeristentochten of Track Days op de Grand-Prix baan van zowel de wereldberoemde "Nordschleife" als de "Nurburgring". Ze zullen je verwachtingen zeker overtreffen en je ervaring met Rent4Ring racewagenverhuur tot een fantastische ervaring maken. Ze helpen je met plezier bij vragen met betrekking tot je bezoek aan 's werelds meest beroemde en spannende racebaan. Ze zorgen er graag voor dat je reis er eentje wordt om vaak aan terug te denken én opnieuw te maken. Prijzen vanaf slechts 99 euro. Park gasten krijgen 5% korting - vermeld gewoon tijdens het boeken.

Rent4Ring
Im Bröl 24
53518 Adenau
Info und Buchungshotline Tel. +49 (0) 160-96671158
www.rent4ring.de

De Romeinse stad Trier

De Porta Nigra, het meest ideale uitgangspunt voor een verkenning van de stad. Het is de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen - een unieke verbinding tussen het oude verleden en de huidige moderne stad. De Keizerlijke Baden zijn de overblijfselen van een groot Romeins badhuis, die tegenwoordig bezocht kan worden als een indrukwekkende ruďne. Samen met de andere bezienswaardige gebouwen uit het Romeinse Trier zijn deze door UNESCO tot Wereldcultuurerfgoed verklaard.

Tourist-Information Trier
An der Porta Nigra
54290 Trier
Tel. +49 (0) 651-97808
www.trier.de

  • Vroege boekers beleven en besparen meer!

    Meer info

  • Wat is Center Parcs?

    Beleef het Center Parcs gevoel!

    Meer info

Vroegboekkorting Vakantie met baby Vakantie met kinderen Vakantie jongeren Groepsvakanties 55plus vakantie Last Minute Vakantieparken België Vakantieparken Nederland Vakantieparken Frankrijk Vakantieparken Duitsland Winterberg Krokusvakantie Paasvakantie Zomervakantie Herfstvakantie Kerstvakantie Plopsa Indoor Hasselt Bungalowparken België Romantisch weekendje Visvakantie Vakantie met hond Familievakantie Pinksteren Weekendje weg Fietsvakantie Hemelvaart Parken aan zee
| Meer