Inspiratie

10 manieren om van 2017 jouw jaar te maken

Family time - 01 Jan. 2017

10 manieren om van 2017 jouw jaar te maken

De maand januari is de perfecte tijd om te dromen over de warme lange zomerdagen. Zie jij jezelf al zitten met een glas wijn bij het water of kijk jij juist uit naar de hete kolen met een groot stuk gegrild vlees? Sta eens de komende maand stil bij wat je dit jaar allemaal wil doen. Schrijf het op, maak er een lijstje van en streep ze een voor een af. Wij hebben het begin al voor je gemaakt.

1. Ontdek de andere helft van de wereld

De wereld lijkt groot, maar wist je dat slechts een derde boven water bevindt? Die andere ‘wereld’, de onderwaterwereld, ligt klaar om ontdekt te worden door jou. Een duikbrevet brengt je op onverwachte plekken met verrassende ontmoetingen. Bovendien haal je ‘m in slechts drie dagen. Een mooi cadeau aan jezelf, waar je de rest van je leven plezier van zult hebben.

duiken in center parcs

2. Daag de hele familie uit

Met de hele familie samen zijn, dat kun je niet vaak genoeg doen. Daag dit jaar de familie uit voor een spellendag! Versla je ooms tijdens een potje lasergame, troef je tante af in een partijtje tennis of speel met de hele familie een wedstrijdje voetbal. Geniet na afloop van een uitgebreide picknick en maak meteen een leuke familiefoto voor aan de muur. Ook leuk: herbeleef een oude vakantie, door oude bekenden uit te nodigen.

3. Ontdek de geheimen van het universum

Je ligt op je rug in het gras en je kijkt naar het onmetelijke heelal boven je. Wat weet jij eigenlijk van deze grote duisternis met duizenden lichtpuntjes? Een bezoek aan een sterrenwacht krikt je kennis op en laat je nog meer verbazen over het universum.

4. Dagje Superman

Wie droomt er niet van om te vliegen? De ervaring moet je eens beleefd hebben. Voor de gewone mens is het niet weggelegd om te vliegen, maar met flyboarden kom je aardig in de buurt. In het begin lig je meer in het water dan dat je erboven zweeft, maar al snel voel je zo vrij als Superman! Geen fan van water? Probeer eens de Zip Wire.

flyboarden

5. Geef jezelf samen een verwendag.

Met een overvolle agenda, een druk huishouden en opgroeiende kids is een verwendag soms meer dan welkom. Gun jezelf en je partner daarom een ontspannend dagje uit, zonder je kroost. Start de dag met een goede massage, kom tot rust in de sauna en sip van een goed glas wijn terwijl de zon ondergaat. En de kinderen? Die vermaken zich prima bij opa en oma.

6. Terug naar de natuur

Je kinderen kunnen nauwelijks een paard van een pony onderscheiden of een mus van een spreeuw. Duik samen de natuur in en ga op onderzoek uit. Spot de meest prachtige vogels, vang de kleinste insecten en fotografeer de mooiste dieren in het bos.

7. Vlieg over het water

Wie wil zich nu niet af en toe een badass voelen? Met een wakeboard of waterski’s aan je voeten zit je gegarandeerd geramd. Voel de wind door je manen wapperen, terwijl je over het water zoeft. Wie de lat graag hoger legt, kan vette tricks maken met de objecten in het water.

8. Me Tarzan, you Jane

Om in een regenwoud te slapen, hoef je helemaal niet het vliegtuig te pakken. Ook in de Jungle Dome in Het Heijderbos in Limburg kun je voor even een echte Tarzan voelen. Je slaapt in een tropisch regenwoud en maakt ’s nachts kennis met al haar 40 bewoners…

jungle dome

9. Modder in je oren krijgen

Buiten spelen met slecht weer is ongelooflijk lekker. En een dagje moddervreten kun je dan ook eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan. Trommel je vrienden op, pak een tweewieler en een helm, en je bent klaar om het snot voor ogen te fietsen.

10. Pluk eens een keer de ochtend

Hoe vaak in je leven zie je nog eens een zonsopkomst? Doe eens gek en pluk de ochtend! Stap met een flinke kop koffie naar buiten, laat je verwonderen door de stilte en geniet van de eerste zonnestralen over het water.

Wat is jouw zomerwens? Wat zou jij nog altijd een keer willen doen? Hoe wordt jouw zomervakantie top?