Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Center Parcs blog

Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

5 avontuurlijke uitstapjes met kinderen in de Ardennen

Family time - Laatst gewijzigd op 08 Oct. 2020

5 avontuurlijke uitstapjes met kinderen in de Ardennen

In de Belgische Ardennen bruist het van de avontuurlijke uitstapjes. In de buurt van Center Parcs Les Ardennes zijn er tal van activiteiten voor de hele familie! Wij vertellen jullie graag wat meer over de uitstapjes in de Ardennen.

 

Plopsa Coo

In pretpark Plopsa Coo kunnen kinderen zich uitleven en samen met de familie genieten van een 20-tal attracties. Voel de kriebels in je buik in de Maya Flash en vlieg daarna door de lucht in de Mega Mindy Flyer. Of stap je liever in de Chair lift om over de heuvels van de Ardennen uit te kijken? De Dino Splash mag je ook zeker niet missen. Deze avontuurlijke attractie bestaat uit drie glijbanen in een reusachtige vulkaan, die je langs de gevaarlijke dinosaurussen leiden. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven, zij dansen door de fonteinen, springen op de rug van mega konijnen of brengen een bezoek aan het Apeneiland. Ervaar het: genoeg plezier voor iedereen!

Afstand: 18 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes

Center Parcs Plopsa

Coo Adventure 

Voor avonturiers is het zeker de moeite waard om eventjes in de auto te stappen en naar Coo Adventure te rijden. Het activiteitencentrum van Coo Adventure ligt in het hart van de Belgische Ardennen en is gespecialiseerd in de meest avontuurlijke outdoor activiteiten. Beklim grote natuurrotsen, steek met een kayak de rivier Amblève over of verleg je grenzen bij het ontdekken van de ondergrondse wereld. Ook een spectaculaire tocht met een raft moet je eens gedaan hebben! Coo Adventure biedt onder begeleiding van uiterst ervaren instructeurs tal van avontuurlijke activiteiten aan die je vakantie in de Ardennen een level omhoog tillen.

Afstand: 18 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes

kajak center parcs les ardennes

Euro Space Center

Raakt jouw kind niet uitgepraat over het heelal en droomt hij/zij ervan om astronaut te worden? Dat kan! In het Euro Space Center kan je aan boord stappen voor een ruimtereis van één dag. Je duikt in het dagelijks leven van astronauten, je beleeft een virtuele wandeling op de maan en je ontdekt de mysteries van ons universum. 

 

Afstand: 60 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes

euro space center center parcs

Foto genomen door Euro Space Center.

Safaripark Le Monde Sauvage

Na een autorit waan je je in het magische Afrika. Met een treintje of auto rijd je door het safaripark, waar je giraffen, nijlpaarden, olifanten, zebra’s, genoes en vele andere dieren tegen komt. Ontdek uilen, apen en struisvogels en spot roofdieren en beren in de Zuid-Amerikaanse zone… Bovendien staan er de gehele dag voorstellingen op het programma die voor jong en oud indrukwekkend zijn!

 

Afstand: 40 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes

monde sauvage center parcs

Foto genomen door Gitte de Temme.

Parc Chlorophylle

In Parc Chlorophylle krijg je de kans om het bos van de Ardennen op een spelende wijze te ontdekken. Tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer kom je zowel speelzones als educatieve zones tegen, waar je van alles leert over de dieren en planten die er leven. Tijdens je wandeling kom je diverse natuurlijke uitdagingen tegen, waaronder een grote loopbrug waar je vogels kunt observeren. Ook word je onder meer uitgedaagd om op de hoge stelten van een ooievaar te lopen en kun je nagaan hoe ver een buizerd kan kijken. Zo leer je de natuur tijdens je vakantie eens van een hele andere kant kennen!

 

Afstand: 33 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes

Parc Chlorophylle center parcs

Foto genomen door Poussinvoyageur.

Ook Center Parcs Les Ardennes kent genoeg leuke en actieve activiteiten die je samen met het gezin kan doen. Ontdek het nieuwe Center Parcs Les Ardennes.