Inspiratie

Het is bijna lente: spelen in de bossen!

Nature - Laatst gewijzigd op 17 Jan. 2019

Het is bijna lente: spelen in de bossen!

De dagen worden al weer langer, het voorjaar komt eraan. Hoe leuk is het om dan te gaan kijken, voelen en ruiken hoe de natuur weer ontluikt. Om je stevige schoenen aan te trekken en met z’n allen het bos in te gaan.

Cottage in het groen

Weet je wat zo mooi is? Onze parken liggen midden in die frisgroene, opbloeiende natuur. Heerlijk om met je gezin er even tussen uit te gaan, en gezellig quality time door te brengen in je cottage in het groen. Als de lente er nog even geen zin in heeft, is er genoeg binnen te doen bijvoorbeeld spetteren in de Aqua Mundo of klauteren in de indoor speeltuinen - maar als het mooi weer is ga je natuurlijk lekker naar buiten, het bos in. Bezoek de pasgeboren diertjes in de Kinderboerderij, verken de frisgroene bossen in een jeep met Kids Safari of klim tussen de ontluikende natuur met High Adventure Experience.

Kids Safari

Klauteren in het speelbos

Op de paden blijven hoeft niet. Tenminste, niet in een speelbos. Daar is het juist de bedoeling dat je klimt, klautert en springt, en boomstammen als speeltoestel gebruikt. Zin in zo’n speelbos? Hieronder zie je waar je ze in de buurt van enkele parken vindt:

Forest of Legends - in het park - Ontdek in 360

Speelbos Kattenbos - op 15 minuten rijden – Klik hier voor meer informatie

Speelbos Sahara - op wandelafstand van het park - Klik hier voor meer informatie

Speellandschap Dommelvallei – op 13 minuten rijden – Klik hier voor meer informatie

Speelbos In Den Brand – op 13 minuten rijden – Klik hier voor meer informatie

Educatief speelbos Parc Chlorophylle – op 30 minuten rijden – Klik hier voor meer informatie

Avonturenbos – op 20 minuten rijden – Klik hier voor meer informatie
​​

Wist je dat: Erperheide en De Vossemeren onlangs bekroond werden met het Green Key certificaat, waardoor je voortaan je verblijf kan reserveren met ecocheques. Klik hier voor meer informatie.