Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

GETEST: Nieuwe wildwaterbaan in Park Zandvoort (NL)

News - Laatst gewijzigd op 18 Jun. 2020

GETEST: Nieuwe wildwaterbaan in Park Zandvoort (NL)

Ruim 9 maanden lang is er in Park Zandvoort (NL) gewerkt aan een nieuw spektakel: de wildwaterbaan. En het is al bijna zover… In September staat de opening gepland en kun jij met volle vaart door de wildwaterbaan razen! Sta je al te trappelen?

 

Snelle rit

De wildwaterbaan van Park Zandvoort (NL) is maar liefst 116 meter lang en er wordt per uur ruim 2.400.000 liter water doorheen gepompt. De baan begint in de Aqua Mundo en vervolgt zijn weg naar buiten. Lig je er eenmaal in, dan wordt je snelheid binnen mum van tijd opgevoerd. Ook sta je bij de splitsing voor de keuze of je nog sneller wilt. Duh! Hop, door de snelle baan naar beneden. De snelle rit eindigt in het eindbad die weer uitkomt in de Aqua Mundo.

 

Bouwtekening wildwaterbaan Park Zandvoort
Bouwtekening wildwaterbaan Park Zandvoort

 

Het ontwerp

De bouwtekening geeft je al een kleine sneak peak van wat je kunt verwachten. Verschillende elementen zoals gekleurde luchtbubbels en waterstralen, waterkanonnen, watervallen en afwisselende temperaturen zorgen voor een compleet nieuwe ervaring. Hoe de baan er verder uit komt te zien, dat blijft nog een verrassing... (de werking ervan hebben we in de videoserie Uitvogelen al verklapt!) Maar natuurlijk kun je rekenen op een tropisch decor waar onze huisbioloog Jean Henkens zijn uiterste best voor heeft gedaan. Hoe zo’n tropische omgeving levend wordt gehouden, dat zie je hier.

 

WWB Zandvoort

 

WWB zandvoort

 

De test

De wildwaterbaan wordt uitgebreid getest, zelfs voordat de coating erop zit! De eerste test vond deze week plaats. Er is gekeken naar alle veiligheidsaspecten, maar ook naar het waterverloop. Je moet er natuurlijk wel soepel doorheen kunnen glijden! De ontwerpen en berekeningen die zijn gemaakt kunnen in de praktijk namelijk anders uitpakken. Daarom wordt de baan nauwkeurig getest. Er zijn proefpersonen die hierbij helpen, onder toezicht van onder andere onze constructieafdeling, maar ook een externe keuringsinstantie.

 

Opgewarmd voor dit water spektakel? Houd ons blog in de gaten voor de exacte openingsdatum. En blijf ook zeker even hangen, onze deels vernieuwde cottages (in beach-sfeer!) in Park Zandvoort bieden de ideale uitvalsbasis voor heerlijke dagen samen.