Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Park Allgäu: De eerste cottages zijn gebouwd

News - Laatst gewijzigd op 20 Feb. 2020

Park Allgäu: De eerste cottages zijn gebouwd

De eerste prototype cottages in Park Allgäu zijn klaar en geven je een kleine inkijk waar jullie je op mogen verheugen. Hoeveel planning, creativiteit en innovatie schuilt er achter de cottages?

Hier heeft iedereen vakantie

In totaal zullen er 1.000 cottages in Park Allgäu gebouwd worden. 750 daarvan worden gebouwd in de bekende en geliefde comfortniveaus van Center Parcs: Comfort, Premium en VIP. De overige 250 cottages krijgen het nieuwe comfortniveau Exclusive.

Park Allgäu first cottages
De eerste indruk van de nieuwe cottages in Park Allgäu

Cottages in allerlei maten

Naast verschil in comfortniveaus, is er ook variatie in de grootte van de cottages. De kleinste cottage op Park Allgäu zal ongeveer 57 m² groot worden, de grootste 182 m². Comfort cottages zijn er voor 4 en 6 personen, Premium cottages voor 4, 6 en 8 personen en VIP cottages zelfs voor 2 tot 12 personen.

Door de grote variatie in cottages, is er een geschikte cottage voor elk gezelschap. Kleine of grote gezinnen, voor koppels of voor vriendengroepen, iedereen kan terecht in Park Allgäu.

De inrichting van de Comfort cottage
De inrichting van de Comfort cottage

Afwisselend - ook voor het oog

Alle Premium cottages krijgen twee verdiepingen. Zoals sowieso de meeste cottages in Park Allgäu. Vanwege  bijzondere weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval in het zuiden van Duitsland, zijn de daken van alle cottages schuin. De veelvormige daken stellen de sneeuwmassa veilig en zorgen daarnaast voor een gevarieerde uitstraling.

De inrichting van de Premium cottage
De inrichting van de Premium cottage

Het interieur

Ieder luxe niveau heeft haar eigen unieke inrichting. De Comfort cottages hebben een meer speelse, kleurrijke inrichting waar de Premium- en VIP cottages  een natuurlijke uitstraling krijgen. Naast het feit dat Premium- en VIP cottages beiden over een open haard beschikken, bevatten de VIP cottages daarnaast een jacuzzi, regendouche en infraroodsauna. Vaatwassers zijn standaard in elke accomodatie.

De inrichting van de VIP cottage
De inrichting van de VIP cottage

Modern en privé

Park Allgäu wordt het meest gedigitaliseerde park van Center Parcs.  Alle cottages worden voorzien van een digitale toegang zodat je geen sleutels meer nodig hebt. En dat is nog maar het begin! Er is namelijk een systeem bedacht waarmee je cottage kan openen, activiteiten kan reserveren en het eten in de restaurants van de Market Dome kan betalen.

Daarnaast zullen veel cottages beschikken over een soort van binnenplaats. Dat betekent dat het terras maar aan één kant open is. Zo heb je nog meer privacy in de cottage en op het terras, waar je kan genieten van het uitzicht op de onberoerde natuur.

Park Allgäu zal eind 2018 haar deuren openen. Ontdek Park Allgäu en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.