Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je akkoord met ons cookiebeleid. Meer informatie OK

Wij raden de volgende plekken aan in de omgeving van Parc Sandur

Hoogveenreservaat Bargerveen

Terug in de lijst
  • Veenloopcentrum
    Zusterweg 17
    7765 AX Weiteveen
  • Het hele jaar geopend.
  • 0524-541458
  • Bezoek de website
  • Bekijk routebeschrijving

In het hoogveenreservaat Bargerveen kunt u uren fietsen of wandelen zonder een levende ziel tegen te komen. Het is de ideale plaats om in alle rust en stilte te genieten van de rijke flora en fauna van de provincie Drenthe. Onderbreek af en toe uw tocht langs meertjes en bossen en observeer vlinders, libelles, vogels, kikkers en salamanders.
Ervaar ook de het verende veen door op laarzen door het natte en open terrein te waden. Het 2.100 hectare grote Bargerveen is het laatste restant van het Bourtangermoeras, waarvan de oorspronkelijke grootte geschat wordt op 3.000 km2. In de 19e eeuw was het veengebied belangrijk voor de industrie als ontginningsplaats van turf. Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw werd turf gebruikt als energiebron. Sinds 2006 is het Bargerveen onderdeel van het 40 km² grote Internationaler Naturpark Bourtanger Moor-Bargerveen. Het natuurreservaat is een toevluchtsoord voor zeldzame planten en dieren.

Google Map

Parc Sandur - Je boeking

Top of the page
 

Ontdek onze andere parken

Vorige Volgende
Alleen bij Center Parcs is zóveel inbegrepen

*Let op: De prijs voor een verblijf is exclusief reserveringskosten (€ 29,50 per telefonische boeking en € 27,50 per internetboeking). © 2018 Center Parcs Europe N.V. (Belgium), Erperheidestraat 2, 3990 Peer, België met ondernemings- en BTW nummer BE 0848.192.447. Correspondentie kunt u richten aan: customercontactcenter.benl@groupepvcp.com of per post aan Center Parcs, Afdeling Guest Relations, Erperheidestraat 2, 3990 Peer, België.