€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

World Cleanup Day 2020 bij Center Parcs

Nature - Laatst gewijzigd op 10 Sep. 2020

World Cleanup Day 2020 bij Center Parcs

Hoewel we allemaal steeds bewuster worden van milieuvervuiling, neemt de hoeveelheid afval en vervuiling wereldwijd toe. Daarom neemt Center Parcs ook dit jaar weer deel aan de internationale World Cleanup Day, die op 21 september plaatsvindt. Wereldwijd zullen er miljoenen mensen zich inzetten tegen zwerfafval, doe jij ook mee in onze vakantieparken? Van al het afval dat jij verzamelt, maken wij weer iets moois!


Duurzaamheid zit in het DNA van Center Parcs


Onze vakantieparken liggen in de mooiste natuurgebieden van Europa en wij hopen dat er nog vele generaties kunnen genieten van deze mooie regio's. Dat duurzaamheid in het DNA van Center Parcs is te zien aan onze vele goede en groene daden, waaronder onze deelname aan de internationale World Cleanup Day op maandag 21 september 2020.
 


De acties tijdens World Cleanup Day 2020 bij Center Parcs


In onze parken in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk doen wij er alles aan om op World Cleanup Day 2020 - en natuurlijk elke andere dag van het jaar - een bijdrage te leveren aan een schonere wereld. Tijdens de week van de World Cleanup Day organiseren wij bijvoorbeeld afvalinzamelingsactiviteiten in en rond onze parken, waarbij onze medewerkers hun handen uit de mouwen steken om de omgeving een stuk schoner te maken. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met  de huidige hygiënevoorschriften.
 

Ook jij kan een steentje bijdragen door deel te nemen aan de World Cleanup Walk in de parken. Verder zijn er in elk park gratis vuilniszakken, handschoenen en afvaltangen te lenen bij de receptie/ het Cycle Center. Wanneer je klaar bent met de natuur een opfrisbeurt te geven, kan je je opgehaalde vuilnis weer inleveren bij de receptie/ het Cycle Center.
 

Al dat werk is natuurlijk niet voor niets, want al het afval dat wordt opgehaald wordt gerecycled en verwerkt tot picknicktafels, die in alle parken zullen komen te staan! Wie weet kan je in de toekomst aan een picknicktafel zitten van jouw eigen opgeruimde zwerfafval.
 

Picknicktafels gemaakt van gerecycled afval zoals deze zullen in onze parken komen te staan © Foto: Heavy Duty


Minder plastic afval in het dagelijks leven


Niet alleen tijdens World Cleanup Day, maar het hele jaar door valt er van alles te doen om onze omgeving schoon en mooi te houden.

  • Vermijd wegwerpplastic en probeer zo min mogelijk afval te produceren. Want: minder afval = minder milieuvervuiling.
  • Neem altijd een herbruikbare tas mee naar de winkel en vermijd plastic tasjes.
  • Drink water uit de kraan en gebruik een hervulbare waterfles, niet alleen duurzamer, maar ook fijn voor de portemonnee.
  • Zeg vaarwel tegen plastic rietjes. Drink uit een glas of gebruik herbruikbare rietjes.
  • Vervang plastic wikkels door lunchboxen, bewaardozen of bijenwasdoekjes.
  • Het is eigenlijk vanzelfsprekend, maar gooi geen rotzooi in het rond. Misschien doe je dit zelf niet, maar je kan anderen er ook op wijzen als ze het wel doen


Naast onze groene daden, zijn onze goede daden minstens zo belangrijk. Je leest er hier alles over!