€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Wij zorgen voor mens & natuur

De natuur is prachtig, met al haar verrassingen en uitdagingen, is het een bron van nieuwe energie. Het brengt ons terug naar de basis, naar wat er echt toe doet. Terug naar het unieke gevoel dat we krijgen als we helemaal in harmonie zijn met onze omgeving en met de mensen van wie we houden.  

We realiseren ons goed dat we dit moeten koesteren, zodat onze omgeving de komende jaren in evenwicht blijft. Want mensen voelen zich op hun best als ze samen zijn. En de natuur bréngt mensen samen. Dat inspireerde Pieter Derksen ruim vijftig jaar geleden toen hij Center Parcs oprichtte. En dat inspireert ons nu nog altijd, elke dag. Daarom zetten wij ons samen in voor onze natuurlijke omgeving, om er allemaal nog lang van te blijven genieten. In onze parken ervaar je hoe we de natuur verrijken en beschermen, hoe we zorgdragen voor de mensen om ons heen en hoe we samen kunnen genieten van de rijkdom van de natuur.

RSE
RSE
RSE
RSE

Focus vandaag op een betere dag van morgen

Mère avec son enfant dans la nature

Als pionier in lokaal toerisme weten we hoe belangrijk de natuur is voor ons welzijn. En vandaag is onze verbondenheid met de natuur en met elkaar belangrijker dan ooit. Om mens en natuur te koesteren, hebben we ons ingezet voor sterke ambities in ons mvo-beleid tegen 2025

De Pierre & Vacances Center Parcs Group zet zich in om bij te dragen aan wereldwijde CO2-neutraliteit in 2050 en werkt aan een traject om dat doel te bereiken. De eerste stap van het traject is om in 2030 de uitstoot van Scope 1 en 2 emissies (door energieverbruik) te halveren tegenover referentiejaar 2019.

We streven er ook naar om onze energietransitie te versnellen door zelf groene (hernieuwbare) energie te produceren, efficiënter energie te verbruiken en 100% groene stroom in te kopen.

Mensen bevoordelen

L’humain

Mensen zijn het gelukkigst als ze samen zijn. En wij brengen mensen samen. Iedereen, ongeacht gender, kleur, religie, capaciteiten of seksuele voorkeur. Wij zorgen voor de mensen om ons heen: klanten, medewerkers en onze hele gemeenschap! 
Met onze eigen Foundation of families of the Pierre & Vacances Center Parcs Group steunen we organisaties die zich inzetten voor kwetsbare gezinnen. In België steunen we de non-profitorganisatie Beyond the Moon, die ernstig zieke kinderen een heerlijke gezinsvakantie biedt in een van onze parken.

Het hele jaar door werken we ook mee aan evenementen als World Cleanup Day. Dit is een wereldwijde dag waarop afval wordt ingezameld, en ons aanmoedigt om zorg te dragen voor ons milieu en voor de flora en fauna die erin leven. In zowel onze parken als overal elders. Daarnaast doen we ook mee met Earth Hour. Door onze infrastructuur een uur lang symbolisch uit te schakelen, hopen we onze gasten er bewust van te maken hoe nodig het is om energie te besparen.

We vinden het ook heel belangrijk om lokale producten in al hun vormen te promoten. Daarom steunen we lokale bedrijven en producenten en helpen we ze door lokale specialiteiten aan te bieden in onze parken. Elk gebaar is weer een stap in de goede richting.

En niet onbelangrijk: onze medewerkers zijn van onschatbare waarde, voor ons en voor onze gasten. Daarom proberen we een zo goed mogelijke werkgever te zijn.

De natuur beschermen

La nature

We zetten ons actief in voor de bescherming en verrijking van onze natuurlijke omgeving omdat die ons zeer dierbaar is. Onze parken bestaan voor 90% uit water en bos met een rijke biodiversiteit. Om er met al je zintuigen van te genieten en er goed voor te zorgen zijn al onze parken semi-autovrij of zelfs helemaal autovrij zoals in Les Landes de Gascogne – je kunt je hier te voet, met de fiets of in een e-car verplaatsen. We gebruiken geen pesticiden of kunstmest om onze planten te beschermen tegen bladluis. Om het waterverbruik in de Aqua Mundo te beperken, wordt elke nacht het water van de buitenbaden overgeheveld naar grote tanks net onder de grond om het op temperatuur te houden en warmteverlies te voorkomen.

Onze liefde voor de natuur willen we delen met onze gasten. Met workshops en activiteiten in het hart van de natuur en op onze boerderijen proberen we zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van het behoud van flora en fauna. 

Om onze gasten onder te dompelen in onze unieke flora en fauna, hebben we Nature Trails gecreëerd in de parken De Vossemeren en Erperheide in België waar je het natuurbelevingspad kunt bewandelen, het water oversteken via nieuwe bruggen en nóg meer van de natuur kunt ontdekken.

Certificaten

Certifications

Onze certificaten, erkend door externe experts, laten zien dat we onze verplichtingen heel serieus nemen. Al onze parken zijn ISO 14001 (al meer dan 20 jaar!) en ISO 50001 gecertificeerd. Sinds 2020 zijn al onze parken bekroond met het belangrijkste certificaat van de toeristische sector, het internationale Green Key label. Dat is gebaseerd op meer dan honderd criteria en getuigt van ons respect voor natuur en mens, met name door de beheersing van water- en energieverbruik, door ecologisch verantwoord afvalbeheer, natuurvriendelijke vrijetijdsactiviteiten en de promotie van lokale spelers en natuurlijke hulpbronnen.

In België kregen onze parken het Green Key certificaat, wat betekent dat je als gast je ecocheques kunt gebruiken voor een verblijf in onze Belgische parken.