€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Bloeien en groeien in het voorjaar: 6 tips om het beste uit dit seizoen te halen

Insider tips - 05 Mar. 2024

Bloeien en groeien in het voorjaar: 6 tips om het beste uit dit seizoen te halen

Het is weer lente! De tijd van langere dagen, een warm zonnetje, bloesems in de bomen en kleurrijke krokussen in het veld. Maar, laten we vooral onszelf niet vergeten! Als er één seizoen is waarin we onszelf herboren voelen, dan is dat wel het voorjaar. Dus wanneer de lente officieel haar intrede doet, is dat het perfecte moment om daar volop van te genieten. Laten we dat lentegevoel extra lang vasthouden. Hoe? Lees snel onderstaande tips hoe jij jezelf helemaal in bloei zet dit voorjaar!

 

Tip 1: Creëer kleine momenten van geluk
Het warme zonnetje op je gezicht, de groene blaadjes aan de bomen en de fluitende vogeltjes in de ochtend. Dat zijn allemaal kleine momenten van geluk die zo tekenend en dierbaar zijn voor de lente. Die kleine momenten van geluk zorgen voor dat extra beetje endorfine (dat zorgt voor het geluksgevoel). Onze tip is dan ook om die kleine momenten van geluk te verzamelen. Een kop koffie drinken buiten in de zon, een omweg maken door de weilanden met je fiets of lekker met je blote voeten op het natte gras. En belangrijk: tover nog iets vaker een glimlach op je gezicht. Dan is het helemaal niet moeilijk de kleine geluksmomenten goed vast te houden!

bloemen ruiken in de natuur

Tip 2: Buiten sporten
Mat op ons gezicht schijnt, is er niets fijner dan lekker actief buiten bezig te zijn. Ooit gehoord van 'forest bathing'? In Japan noemen ze het shinrin-yoku, wat betekent dat je jezelf onderdompelt in de natuur. Oftewel: relaxen in het bos. Doe alles lekker op je gemak met maximaal 1 kilometer per uur en gebruik al je zintuigen. Het bos helpt je om te ontspannen en gewoon in het nu te zijn. Als je meer in de stemming bent voor actie, kan je ook natuurzwemmen, onze Nature Trail bewandelen, heerlijk fietsen of een potje voetballen. In al onze parken kan je fiets- en wandelkaarten krijgen, zodat je op een andere manier van onze natuur kunt genieten tijdens je vakantie.

 

Tip 3: Mindful in de natuur
Tijdens de wintermaanden is het heerlijk om lekker binnen te zitten en de yogamat uit te rollen naast de verwarming. Maar nu het voorjaar er aankomt, is het tijd om naar buiten te gaan! Dus rol die yogamat op en neem hem mee naar een rustig bos of park. Stel je voor: terwijl jij je yoga-poses uitvoert, hoor je enkel de geluiden van ritselende bladeren en zingende vogels. Hierdoor geef je niet alleen aandacht aan je lichaam, ademhaling en gedachten, maar maak je ook echt verbinding met jezelf. Die stilte van de natuur zorgt ervoor dat je echt helemaal tot rust komt.

 

Tip 4: Ga naar buiten en ontdek
De lente is dé tijd om naar buiten te gaan nu de wereld weer ontwaakt. Van kleurrijke bloemen tot fluitende vogels, er is een hoop groen en nieuw dierenleven te spotten. Het beste is, je hoeft niet eens ver te reizen, want ook in de stad is een hele hoop te ontdekken. Ga daarom lekker naar buiten en ontdek wat er allemaal te beleven valt. De natuur om je heen wordt zelfs nog leuker wanneer je er ook daadwerkelijk meer over leert. Combineer jouw bezoek aan de natuur met onze Nature Bingo kaart, op die manier word je echt uitgedaagd om op ontdekking te gaan. Dus trek je schoenen aan, pak je tas en ga op avontuur.

 

Tip 5: Picknick in de natuur
Als iets makkelijk te organiseren is, dan is dat wel picknicken. Want je kan picknicken op het strand, in een park, in het bos, maar ook gewoon bij jezelf thuis in de tuin. Zolang het maar buiten is. Tafelkleedje mee, mand vol met lekkers, goed gezelschap, een boxje om onze leuke picknickplaylist te luisteren én meer heb je niet nodig. 

Tip 6: Natuurgeluiden
Wist je dat het luisteren naar natuurgeluiden ontspannend werkt? Een kabbelend beekje, ritselende bladeren, een vogel die tjilpt… Deze geluiden hebben een bewezen positief effect op de mentale gezondheid en helpen je volledig te ontspannen en één te worden met de natuur. Als je luistert naar natuurgeluiden, worden hersendelen actief die zorgen dat je aandacht meer naar buiten is gericht. De frisse voorjaarslucht inademen en alle geluiden die je buiten hoort goed tot je laten komen is dan ook een top booster voor je hele lichaam. Wil je ook binnen de rust van natuurgeluiden ervaren? Dan is het beluisteren van onze Sounds of Serenity playlist en de ASMR playlist een aanrader. Koptelefoon op en wegdromen maar.

Dus, welke van deze tips voelen als een perfecte match voor jou? Misschien is het tijd om die hardloopschoenen wat vaker uit de kast te trekken. Of waarom niet wat vaker genieten van rustgevende natuurgeluiden in plaats van een tv-serie? Zelfs als het regent, is die wandeling de moeite waard. Geloof ons, hoe meer je de natuur verwelkomt in je dagelijkse leven, hoe breder je glimlach zal worden. Dus, omarm deze kleine veranderingen en kijk hoe je leven opbloeit. Voor je het weet, sta je volledig in bloei!