€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

4 culturele uitstapjes in de buurt van De Haan

Family time - Laatst gewijzigd op 24 Jan. 2020

4 culturele uitstapjes in de buurt van De Haan

De Belgische kust kent dorpen en steden met een rijke historie, ideaal voor een uitstapje. Wij hebben een selectie gemaakt van leuke culturele uitstapjes voor de hele familie in de omgeving van Center Parcs Park De Haan.

 

Leestip: Verdiep je nog verder in de regio en lees meer over de leukste fietsroutes, wandelingen en uitstapjes met kinderen in de buurt van De Haan.

1. Op stap met De Kusttram

De Kusttram is een tram die rijdt tussen Knokke-Heist en De Panne. Het is het perfecte vervoersmiddel om een daguitstapje te maken. Breng een bezoek aan Oostende, ga naar Sea Life in Blankenberg of ga shoppen in Knokke. De tram vertrekt overdag elke 10, 15 of 20 minuten. 

 

Afstand: Kusttramhalte De Haan Zwarte Kiezel ligt op 15 minuten loopafstand van Center Parcs Park De Haan
Dienstregeling: Raadpleeg de dienstregeling voor exacte vertrektijden.

 

2. Ontdek Fort Napoleon en Wellington Paardenrenbaan in Oostende

Oostende is de koningin van de badsteden. Het is de ideale mix van het bruisende stadsleven met de rust van het strand en de zee. Of je nu wil shoppen of cultuur opsnuiven, het kan hier allemaal. Bezoek Fort Napoleon, duik mu.ZEE in (het kunstmuseum aan zee met o.a. werken van James Ensor) of bezoek de Wellington Paardenrenbaan. In de zomermaanden is er ‘Oostende Koerse’ en kan je het paardenrennen live meemaken.

 

Afstand: 15 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan of neem De Kusttram

 

3. Beland in de Middeleeuwen met een bezoek aan Brugge

Middeleeuwse steegjes, gezellige terrassen en prachtige kanalen, Brugge is voor een reden op de lijst van UNESCO werelderfgoed opgenomen. Tijdens een wandeling door het centrum voelt het alsof je weer in de Middeleeuwen bent beland. Wandel zeker over de Grote Markt en geniet van het imposante Belfort. Doe ook een rondvaart over de kleine kanaaltjes en ontdek Brugge vanaf het water. Bezoek een van de musea in de stad en ervaar de rijke geschiedenis.

 

Afstand: 25 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan

 

4. Neem een duik in de geschiedenis in Gent

Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en een stad voor de levensgenieters, niks moet en alles kan! Ga op bezoek bij de ridders in burcht ‘Het Gravensteen’ en neem een duik in de geschiedenis. Wandel zeker ook over de Gras- en Korenlei. De prachtige gevels van de huizen weerspiegelen in het water van de Leie. Breng ook een bezoekje aan de Sint-Baafskathedraal.

 

Afstand: 50 minuten rijden vanaf Center Parcs Park De Haan

 

Er zijn genoeg culturele uitstapjes te doen in de omgeving van De Haan. Kan jij ook niet wachten? Boek dan nu jouw cottage in het vernieuwde Center Parcs Park De Haan!