€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De 8 populairste uitstapjes in de Ardennen

Family time - Laatst gewijzigd op 08 Oct. 2020

De 8 populairste uitstapjes in de Ardennen

In de Ardennen bruist het van de culturele en avontuurlijke uitstapjes. De Ardennen kent veel kleine, pittoreske dorpjes en stadjes die zich afwisselen met kabbelende riviertjes en uitgestrekte weiden. Wij hebben een selectie gemaakt van de populairste bezienswaardigheden in de Ardennen.

De watervallen van Coo

Op slechts 20 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes vind je Coo en zijn watervallen. Coo is een dorpje in de gemeente Stavelot, gelegen aan de rivier Amblève. Al vanaf de jaren zestig trekt dit dorpje tal van toeristen om het kletterende water van de watervallen te aanschouwen. Wat deze watervallen zo bijzonder maakt: deze 15 meter hoge waterpartij kun je van dichtbij bewonderen door de trap die langs het water naar beneden loopt. Je staat zo dichtbij dat je op het aangelegde plateau de spetters van het bulderende water voelt. 

 

Afstand: 20 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

Ardennen Center Parcs Coo

Foto genomen door Cromagnonman.

 

Bastogne War Museum

In het indrukwekkende Bastogne War Museum vlakbij Bastenaken draait alles om de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen. Direct bij binnenkomst word je meegezogen in een van de grootste conflicten die de wereld gekend heeft. Vier personages heten je welkom en vanuit hun eigen beleving nemen zij je mee door het verleden. Door middel van interactieve belevingsruimtes, filmmomenten en aangrijpende verhalen die te horen zijn via een audioset is het een afwisselende tocht door de geschiedenis heen.

 

Het Bastogne War Museum zal ook de kids zeker niet gaan vervelen. Kinderen vanaf 12 jaar zullen door de aantrekkelijke 3D beelden, voorwerpen van onder meer de Slag om de Ardennen en de audiotour een bijzondere indruk krijgen van het burgerleven destijds.

 

Afstand: 41 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

center parcs ardennen bastogne

Foto genomen door Bastogne War Museum.

La Roche-En-Ardenne

La Roche is een stad die zich situeert in een bocht van de rivier Ourthe met prachtige kastelen en ruïnes. Hoog boven het stadje staat Le Chateau Féodal. Dit Middeleeuwse kasteel heeft meerdere uitkijktorens en een gevangenis. Wie overdag een kijkje neemt in Le Chateau Féodal wil zeker de spectaculaire roofvogelshow niet missen en voor wie niet bang is in het donker worden er ook nachttochten georganiseerd. Met een gids en fakkels wandel je tussen de ruïnestenen door en waan je je in de Middeleeuwen. Als dat geen indrukwekkende toevoeging is aan je vakantie in de Ardennen…

 

Afstand: 35 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

De bierbrouwerijen van de Ardennen

Denk je aan België, dan denk je aan bier. Of andersom. Maar liefst 12 Belgische bieren staan in de top 100 op de wereldranglijst. Ben je na een fikse wandeling in de buitenlucht van de Ardennen toe aan een lekekr pintje? Dan zit je op een terras in de Ardennen goed. Hier zijn genoeg lokale brouwerijen te vinden waar je kan meekijken tijdens het brouwen en het eindresultaat kan proeven. De brouwerij van La Chouffe bevindt zich in het dorpje Achouffe. Onder leiding van een professionele gids kan je hier sinds 1982 het brouwproces bijwonen. Een andere aan te raden bierbrouwerij is Brasserie de Bellevaux in het Luikse dorp Bellevaux. Deze kleine brouwerij geeft een gezellige, informatieve rondleiding waar er vol passie wordt gepraat over het vak bier brouwen. 

 

Afstand: 31 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

Center Parcs Ardennen La Chouffe brouwerij

Foto genomen door Ardennes Etape.

Abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot is een van de oudste kloosters in België. Tegenwoordig huisvest de Abdij drie musea: het historisch museum van het vorstendom Stavelot – Malmedy, het museum van de dichter Guillaume Apollinaire en het museum van het circuit van Spa – Francorchamps.

 

Het museum van Stavelot – Malmedy is helemaal gewijd aan de historie van het vorstendom. Oude voorwerpen, videobeelden en oude boeken nemen je mee in de geschiedenis van Stavelot – Malmedy. Ook aan de kinderen is gedacht! Zij zullen als onderzoeker en archeoloog zoveel mogelijk opdrachten uit de opdrachtenboekjes moeten voltooien, om een lekkere versnapering in het cafetaria te verdienen. 

 

Het museum Guillaume Apollinaire dankt zijn naam aan de dichter die op 19-jarige leeftijd zijn vakantie doorbracht in Stavelot. Guillaume werd geïnspireerd door Stavelot en grote namen als Picasso en Zadkine. Zijn werk dompelt jou als bezoeker onder in de poëzie van toen. In het museum krijg je niet alleen een goede indruk van zijn licht erotische gedichten en tekeningen, ook zijn werkwijze blijft niet onbesproken.

 

Het museum van het circuit van Spa – Francorchamps mag je als autoliefhebber en Formule 1 liefhebber zeker niet missen. De benzinelucht ruik je al tijdens de route naar de overwelfde kelders, waar de prachtige collectie van voertuigen staan gepresenteerd. Het museum geeft een goed beeld van de racegeschiedenis van Francorchamps, dat door auto- en motorrenners nog steeds wordt beschouwd als het “mooiste circuit van de wereld”. 

 

Afstand: 29 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

Foto genomen door Spa Tourisme.

Grotten van Han

Beleef tijdens jouw vakantie in de Ardennen een onvergetelijke ervaring tijdens een tocht door de Grotten van Han. De Grotten van Han zijn ontstaan door de rivier de Lesse en de schoonheid van de kalkafzettingen. Via een honderdjarige tram ontdek je de bezienswaardigheid die in de befaamde Michellingids staat gewaardeerd met drie sterren.

Om de grotten van Han een bezoek te brengen, koop je een ticket in Han-sur-Lesse. Vanaf hier vertrek je met de bus of met de trein naar de ingang van de grot, waar een professionele gids je begeleid door deze prachtige onderaardse wereld. Na de rondleiding ravotten de kinderen lekker in de speeltuin of eet je een hapje in het restaurant.

 

Afstand: 73 minuten rijden vanaf Center Parcs Les Ardennes

Foto genomen door Plopsa.

Durbuy

Staat Durbuy nog niet op je to-do-lijstje? Schrijf dit charmante stadje aan de rivier de Ourthe er dan snel bij. De knusse straatjes, de gezellige pleintjes en de winkels in Durbuy ademen de oude sfeer van de Middeleeuwen. Daarnaast kent Durbuy veel restaurants en barretjes waar je gezellig iets kan drinken. De winkels zijn met name gevuld met antiek, modieuze hebbedingetjes en lokale producten. Ook sportievelingen halen hun hart op in Durbuy. Verken de oude stad en de omgeving per kayak of mountainbike of breng een bezoek aan de golfbaan in het nabijgelegen dorp Barvaux. 

 

Tip! Plan een bezoek aan Durbuy in december. Het stadshart van Durbuy is de gehele maand volledig omgetoverd tot een lichtjesstad met een flink aantal kraampjes en uiteraard een schaatsbaan. Naast de kerstitems en de glühwein die te koop zijn, vind je ook luxe versnaperingen als oesters en Italiaanse noga.



Afstand: 50 minuten van Center Parcs Les Ardennes

Le Val de Wanne

Bij activiteitencentrum Le Val de Wanne valt plezier te beleven voor jong en oud! In de winter kan je skiënd of langlaufend genieten van de langste pistes van België. Ook is er een grote rodelbaan, waar je ter plaatse een slee of zelfs een opblaasbare band kunt huren om op volle snelheid de helling af te roetsjen. Om lekker op te warmen na een avontuurlijke dag kan je terecht in het chalet, waar warme drankjes, veel soorten speciaalbier, maaltijden en kleine hapjes worden aangeboden.

 

Naast de winteractiviteiten, worden er bij Le Val de Wanne ook allerlei activiteiten in de zomer aangeboden, de een nog origineler dan de ander. Het aanbod is reuze, denk aan: een speeltuin, tubing, ’s werelds grootste houten doolhof, een BMX-parcours, karten, boogschieten, GPS wandelingen, kajakken, een touwenparcours, de gloednieuwe activiteit DEVALKART (na een afdaling van 600 meter kan je gebruik maken van de skiliften om weer terug te gaan naar de top van de baan) en nog veel meer! Wanneer je even toe bent aan een rustmoment in het zonnetje, kan je een drankje en een hapje bestellen op het terras, en ondertussen genieten van een panoramisch uitzicht over de streek.

 

Afstand: 12 minuten van Center Parcs Les Ardennes

Kortom: er is meer dan genoeg te doen in de buurt van Center Parcs Les Ardennes tijdens jouw vakantie. Ben je benieuwd naar het vernieuwde park? Lees en bekijk hier alles over Center Parcs Les Ardennes.