€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Top 5 kinderboeken voor de vakantie

Family time - Laatst gewijzigd op 14 Dec. 2016

Top 5 kinderboeken voor de vakantie

Kinderen zijn dol op lezen, plaatjes kijken en voorgelezen worden. Bovendien is het goed om de fantasie te prikkelen en zorgt een verhaaltje voor het slapen gaan vaak voor een rustig en vertrouwd avondritueel. Reden genoeg om een aantal leuke kinderboeken mee te nemen op vakantie. Wij geven u onze top 5!

Rupsje Nooitgenoeg

Een klassiek en wereldberoemd kinderboek; misschien ken je het nog wel van toen je zelf klein was. Dit boek voor kleuters, geschreven door Eric Carle, stamt namelijk al uit 1969. Inmiddels is het verkrijgbaar in verschillende versies, bijvoorbeeld als voelboek of pop-up-boek.
Het boek gaat over een rupsje dat altijd honger heeft. Hij eet en eet, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt en een huisje om zich heen gaat bouwen. Uiteindelijk ontpopt Rupsje Nooitgenoeg tot een prachtige vlinder.

De mooiste vis van de zee

Nog zo’n klassieker! ‘De mooiste vis van de zee’ van Marcus Pfister gaat over de thema’s vriendschap en eenzaamheid. Regenboog is de mooiste vis in de zee, met prachtige kleuren en glinsterende schubben. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer – wordt de mooie vis aardig gevonden. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn. Een mooie en leerzame thematiek en een prachtig prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Inmiddels zijn er naast het oorspronkelijke verhaal ook andere avonturen van deze mooie vis.

Het grote boek van Beer en Egel

Een prachtig vormgegeven boek met mooie, bladvullende prenten. Er worden soms wel wat moeilijkere woorden gebruikt en een kleuter zal iets meer uitleg nodig hebben dan een schoolkind vanaf 6, maar dat maakt het boek ook weer leerzaam en geschikt voor verschillende leeftijden. De verhalen sluiten heel mooi aan bij de belevingswereld van jonge en oudere kleuters. Een mooi boek om vaker uit de kast te halen!

De gele ballon

'De gele ballon' van Charlotte Dematons is een zeer mooi en fantasieprikkelend prentenboek. `Het is voor kinderen vanaf 4 jaar, maar een kind kan er jaren plezier van hebben, omdat het verhaal steeds weer kan veranderen. Het boek bevat namelijk geen tekst!
Maar maakt u zich geen zorgen, in het boek valt ontzettend veel te zien en te ontdekken, steeds weer opnieuw. De prachtige prenten nemen je mee op wereldreis en leren je over de wereld van vroeger en nu. Er zit wel degelijk een verhaal in het boek, want op elke tekening zie je figuren terug die met je meereizen. En om het extra leuk te maken kom je ook steeds andere bekende figuren uit de kinderliteratuur tegen, zoals Niels Holgersson en Pippi Langkous.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

“Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.” Een hilarisch boekje met een net zo’n grappige titel, waardoor het een superleuk boekje is om voor te lezen. Zowel voor ouder als kind, en natuurlijk ook voor grote broers of zussen die voorlezen aan de kleintjes. Het boek, van Wolf Erlbruch & Werner Holzwarth, is in verschillende formaten verkrijgbaar en ook heel leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld in de auto, onderweg naar je vakantiepark!

Wat is het favoriete vakantieboek van jouw kind?