€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De leukste uitstapjes in Limburg

Insider tips - Laatst gewijzigd op 02 Feb. 2021

De leukste uitstapjes in Limburg

In Limburg bruist het van de bijzondere uitstapjes. Van interessante musea tot bijzondere natuurgebieden, er is van alles te beleven in de omgeving. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste bezienswaardigheden in Belgisch Limburg.

 

1. Culturele uitstapjes

Winkelen in Hasselt


Zin om een dagje cultuur te snuiven? Limburg heeft een rijke geschiedenis, waardoor er veel interessante culturele uitstapjes in de regio zijn. Dit zijn onze favorieten:

 

Bruegelmuseum

Dit museum is gewijd aan Pieter Bruegel, een bekende kunstschilder uit de 16e eeuw. Je kent zijn bekende schilderij 'De toren van Babel' misschien wel (te zien in bovenstaande foto). Het Bruegelmuseum is leuk voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld een speurtocht door het museum voor de nieuwsgierige kids.

 

Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Denk je aan België, dan denk je aan bier. Of andersom. Proef letterlijk de omgeving bij de kasteelbrouwerij Ter Dolen. Op deze unieke locatie worden verschillende soorten bieren gebrouwen. Tijdens een van de rondleidingen krijg je een kijkje achter de schermen en leer je de geheimen van het brouwen en het kasteel. Natuurlijk mag er ook geproefd worden van de heerlijke bieren!

 

Historische schachtbok

Een bijzonder overblijfsel van de mijnbouw die vroeger in Limburg plaatsvond, zijn de schachtbokken. Vroeger dienden deze bouwwerken voor het vervoer van de mijnwerkers en kolen naar de mijn en terug. Tegenwoordig is er een fototentoonstelling te vinden. Daarnaast kan je ook de schachtbokken beklimmen. Vanaf 12 meter hoogte heb je een spectaculair uitzichtover de regio.

 

Hasselt

De sfeervolle stad Hasselt is de hoofdstad van Limburg. Gezellig winkelen, op een terrasje uitrusten of cultuur snuiven bij een van de vele monumenten in de stad, het kan allemaal in deze knusse stad.

 

Bokrijk

Hoe was het leven vroeger? Beleef dit in Bokrijk, het grootste openluchtmuseum van Vlaanderen. Ga op ontdekking en zoek alle monumenten in het openluchtmuseum. Onderweg ontmoet je de Bokrijkacteurs en kan je zelf aan de slag bij een van de workshops. Verder zijn er ook vele wandel- en fietsroutes, waarvan de bijzonderste een fietspad in het water is. Een unieke manier om actief met het gezin bezig te zijn!

 

2. Uitstapjes met kinderen

Plopsa Indoor Hasselt


Voor de kinderen valt genoeg te beleven in de Belgische streek Limburg. Wij hebben voor jou de leukste uitstapjes met kinderen in Limburg opgezocht:

 

Snow Valley Peer

Warme kleding aan, helm op en gaan! Sneeuwpret gegarandeerd bij Snow Valley Peer. Beginner, amateur of pro, iedereen kan hier terecht. Zo zijn er 3 pistes, waarvan de hoogste wel 350 meter lang is. Ook zijn er ski- en snowboardlessen beschikbaar in alle soorten en maten, lessen voor de kleinste kids tot lessen speciaal voor de snelle kinderen.

 

Klankenbos

In het Klankenbos beleven je samen met de kids een interactive wandeling. Hier ervaar je de natuur op een compleet nieuwe manier. In het bos staan verschillende kunstwerken, elk prikkelt het gehoor op een andere manier. Een wandeling door het klankenbos duurt gemiddeld zo'n 1,5 uur. Ook zijn er verschillende activiteiten in het Klankenbos speciaal voor kinderen, zoals een schattentocht en een interactief bosspel.

 

Plopsa Indoor Hasselt

Ontsnap het dagelijks leven in de magische wereld van Plopsla Indoor Hasselt. Ontmoet de beroemde Plopsaland figuren en stap in de verschillende attracties voor alle leeftijden! Slecht weer? Geen zorgen, het grootste deel van de attracties is indoor!

 

Bessen plukken

Het lekkerste fruit, is fruit dat je zelf geplukt hebt! Midden in de bossen van Limburg ligt Het Rozendaal, waar vele verse bessen groeien. In de zomermaanden kan je elke dag rondom Domein de Bever blauwe bessen plukken. Krijg jij je emmertje helemaal vol?

 

Alpacaboerderij

We kunnen er niet omheen draaien, alpaca's zijn 1 van de schattigste en grappigste dieren. Bij De Alpacaboerderij kunnen kinderen de hele dag knuffelen met deze lollige beestjes. Ook kan je hier een mooie wandeling door de omgeving met een alpaca maken. Als je dat nog niet was, zal je na een bezoek aan De Alpacaboerderij verliefd zijn op deze leuke dieren, jammer dat je ze niet mee naar huis kan nemen!

 

Cosmodrome Kattevennen

Zijn jouw kids ook gefascineerd door de sterrenhemel? Dan kan een bezoekje aan het Cosmodrome niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Limburg. Dit is een actieve sterrenwacht waar je een te gek ruimteavontuur te wachten staat. In 360° reis je door het heelal en leer je alles over de kosmos. Een super cool uitstapje voor de nieuwsgierige en avontuurlijke kids!

 

3. De leukste familiewandelingen

Kabouterpad Lommel

 

In Limburg zijn veel bijzondere wandelroutes te vinden. Laat de kinderen in aanraking komen met de natuur op een interactieve wijze tijdens een van onderstaande wandelroutes:

 

Beleef het blotevoetenpad

Een bijzonder leuke wandeling om met kinderen te ondernemen, is het blotevoetenpad. Trek je schoenen en sokken uit en ervaar de natuur op een nieuwe manier. Onderweg kom je onder andere een doolhof, een uitkijktoren en een hangbrug tegen. Prikkel al je zintuigen tijdens deze wandeling.

 

Themawandeling met doe-elementen

De wandeling 'spelen met Brueghel' staat in het thema van het bekende schilderij 'De Kinderspelen' van Pieter Brueghel. Onderweg kom je verschillende doe-elementen tegen waar je kids lekker mee bezig kunnen zijn. Deze familiewandeling is toegankelijk met kinderwagens.

 

Kabouterpad

In het bos bij Lommel ligt een myterieus kabouterdorp verborgen. Ga de schattenzoektocht aan en ontdek de geheimen van de kabouters. Er zijn twee verschillende routes beschikbaar: de korte kleuterwandeling (geschikt voor buggy's) en de avonturentocht.

 

Op pad met een parkranger

Ontdek de natuur van Nationaal Park Hoge Kempen samen met een Park Ranger. De Ranger neemt je mee naar de mooiste plekken en leert je de geheimen van het park. Er zijn verschillende Ranger wandelingen beschikbaar in Nationaal Park Hoge Kempen, elk met een ander thema. Tijdens een Ranger wandeling verken je de natuur op een compleet nieuwe manier!

 

4. Indrukwekkende fietstochten

Fietstochten in Belgisch Limburg

 

Limburg is rijk aan diverse natuurgebieden en bijzondere fietstochten. Wij hebben voor jou de mooiste fietsroutes in Limburg op een rij gezet:

 

Fietsen door het water in Bokrijk

Een unieke fietsbeleving waar je dwars door een vijver heen fietst, dat heb je nog niet eerder meegemaakt! Tijdens deze vlakke route fiets je door het natuurgebied De Wijers, waar 1001 vijvers liggen. Aan het eind van de route kan je lekker een terrasje pakken in Hasselt.

 

Als een vogel in het bos tussen de boomtoppen

Deze fietstocht door Bosland brengt je letterlijk naar nieuwe hoogtes. Cultuur en natuur worden gecombineerd tijdens deze route, zo kom je tijdens het fietsen bij de toppen van de bomen, maar ook bij de Duitse militaire begraafplaats van Lommel.

 

Fietsen door de Heide

Een compleet nieuwe fietservaring, dat is Fietsen door de Heide. Dit nieuwe, bijzondere fietspad leidt je dwars door de Mechelse Heide. Onderweg rijd je langs naaldbossen, heidelandschappen en waterplassen. Omdat het fietspad verhoogd is, geniet je tijdens het fietsen van een spectaculair uitzicht.

 

Zoek het avontuur op met de mountainbike

Liever zin in een sportief ritje op de mountainbike door de heuvels en bossen? Volg dan een van de mooie mountainbike routes in Nationaal Park Hoge Kempen. Er zijn verschillende routes in het Nationaal Park, zodat er voor ieder wat wils is. Een ding is zeker: elke route is avontuurlijk en laat je de pracht van het park zien.

 

Kortom: er is van alles te ontdekken in Limburg tijdens jouw vakantie. Heb jij zin om de omgeving te ontdekken? Verblijf in een van onze vakantieparken in Limburg en ontdek de regio vanuit jouw eigen cottage.