€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 2007 tot nu

Insider tips - Laatst gewijzigd op 17 Jan. 2019

De geschiedenis van Center Parcs: de jaren van 2007 tot nu

2017 is een jubileumjaar: Center Parcs wordt 50! Een reden voor een feestje, maar ook om ons te vragen: Hoe begon het allemaal? En hoe ging het toen verder? We zijn de kelder ingedoken en hebben elke oude doos opengetrokken en uitgepluisd. Een hele verzameling aan documenten en foto's vertellen samen een fascinerend verhaal.

De familie wordt groter

In 2007 neemt Center Parcs de Belgische groep Sunparks over. De overname past perfect bij het plan om Internationaal uit te breiden. De vakantieparken behouden wel de merknaam Sunparks.

Niet zomaar een cottage

Na de opdeling van de cottages in de categorieën Comfort, Premium en VIP blijven de cottages exclusiever en uitdagender te worden. In 2009 worden in Bispinger Heide, Het Heijderbos en De Kempervennen 200 Eden cottages gebouwd. Het idee erachter is dat binnen en buiten in elkaar overvloeien en dat de natuur, waar Center Parcs veel belang aan hecht, ook prominent in de cottages aanwezig is. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht vanuit de cottage.

Eden cottage

In Bispinger Heide en De Kempervennen worden de eerste woonboten geïntroduceerd; voor een ultiem verblijf op het water. Op veel parken worden er speciale kindercottages gebouwd; het interieur van deze cottage zorgt voor een heerlijke vakantie voor de kids, en de comfortabele inrichting voor die van de ouders. In het jaar 2012 worden de Jungle Cabanas geïntroduceerd in Het Heijderbos. Families kunnen in de Jungle Dome van Het Heijderbos na de officiële sluitingstijd in het oerwoud verblijven, door ’s nachts met het hele gezin in avontuurlijke junglehutten te slapen.

Nieuwe parken

In de jaren 2007 tot 2015 opent Center Parcs vier nieuwe parken, het ene is nog indrukwekkender dan het andere. Drie van de vier nieuwe parken liggen in Frankrijk, één ervan in Duitsland.

Le Lac d’Ailette is het eerste nieuwe park dat wordt geopend. 800 cottages in Canadese villastijl liggen langs een uitgestrekt meer, en in een prachtig bosgebied. Le Lac d’Ailette ligt aan de zuidelijke rand van Picardië in de richting van de Champagnestreek.

Als tweede park wordt Les Trois Forêts geopend. De naam van het park zegt het eigenlijk al: de drie bossen. Les Trois Forêts, dat gelegen is in de buurt van Nancy, is reusachtig. Het bos is 58 hectare groot; genoeg ruimte voor een heerlijke wandeling door de natuur.

forrest

De derde opening is die van Park Bostalsee in Saarland, in de buurt van de Duits-Franse grens. De luxe cottages van dit park staan aan de schilderachtige hellingen boven het Bostalmeer en bieden een fantastisch uitzicht op het water en het landschap. Het park kenmerkt zich door de faciliteiten voor watersport en de mountainbike trails.

In 2015 opent Center Parcs het vakantiepark Le Bois aux Daims; ‘Het hertenbos’. Dit park , gelegen in het westen van Frankrijk, doet zijn naam eer aan: Je hoeft niet raar op te kijken wanneer er een hert of een ree even gedag komt zeggen aan het terras van je cottage. Le Bois aux Daims ontving de onderscheiding ‘Beste reisbestemming voor ecotourisme 2017’.

Deer

De toekomst

En hoe gaat het verder? De opening van Le Bois aux Daims was niet de laatste. In 2018 staat bijvoorbeeld de opening van Park Allgäu op het programma; aan de voet de Alpen! Ontdek Park Allgäu en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Dat was alweer het laatste deel van onze geschiedenis reeks! Niet alle delen gelezen? Het begon allemaal hier!