€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De leukste musea voor kinderen in Drenthe

Insider tips - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

De leukste musea voor kinderen in Drenthe

Kinderen zijn niet meteen enthousiast als zij het woord museum horen vallen. Maar eenmaal binnen glunderen zij al snel. Steeds meer musea dagen kinderen uit om mee te doen en mee te denken. Woon je in (de buurt van) Drenthe of ga je binnenkort op vakantie in Drenthe? Bezoek deze kindermusea in Drenthe en maak indruk op de kids!

Gevangenismuseum voor kinderen

Gevangenismuseum (g.d.)

Spelen jouw kinderen wel eens politie en boefje? In het Gevangenismuseum in Veenhuizen mogen kinderen zich voor een dag als echte boeven gedragen! Op een interactieve manier leren zij van alles over misdaad en straf vanaf de 16e eeuw tot nu. Een ritje in de boevenbus, iemand in de boeien slaan, aan de schandpaal staan, een gevangeniscel van binnen bespeuren; alle perikelen uit de bajestijd komen voorbij!

Museum Kinderwereld

Museum voor kinderen

RTV Drenthe (13-10-2016)

Speelgoed, daar kom je niet onderuit in Museum Kinderwereld in Roden. Het kindermuseum beschikt over een grote collectie antieke poppen, auto’s, treinen, bordspellen en het moderne LEGO speelgoed. Natuurlijk kunnen de kleinste bezoekers ook zelf spelen, een rondje in de oude draaimolen bijvoorbeeld. Of spelen op de knutselzolder en met het treinpark. De ouders kijken lekker toe vanuit het museumcafé!

Drents Museum

Drents Museum (11-05-2017)

Stap het grootste poppenhuis van Nederland binnen en duik in het verleden van Drenthe. Maak kennis met oude archeologie, hedendaagse realisme en kunst uit de jaren 1885 t/m 1935 in de tentoonstellingsruimte van maar liefst 4.600 m2. Neem vooral de kinderen mee naar het museum! Zij kunnen zich uitleven in het Kindermuseum, waar ze op een speelse manier leren hoe energie werkt. Als afsluiter van de dag een maaltijd scoren in het restaurant, met een kindermenu voor de kleintjes!


Vermoeid, na een indrukwekkende dag in het kindermuseum? Kom bij in een cottage in onze vakantieparken De Huttenheugte of Parc Sandur.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)