€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De leukste musea voor kinderen in Limburg

Insider tips - Laatst gewijzigd op 28 Mar. 2018

De leukste musea voor kinderen in Limburg

Wil je een dagje uit met de kinderen? Breng eens een bezoekje aan een museum in Limburg. Ontdek een van de onderstaande musea voor kinderen en bewijs hen dat een museum óók leuk en leerzaam kan zijn!

Columbus Earth Theater

Denk je aan astronauten, dan denk je meteen aan André Kuipers! Treedt voor een dag in zijn voetsporen in dit kindermuseum. Columbus Earth Theater neemt de kinderen mee op reis naar onontdekte planeten. Door een bijzondere projectie van 16 meter rond en 8 meter diep, lijkt het net alsof je boven de aarde zweeft! Of ga mee op een ondergrondse reis door de mijnen en beleef de wereld van een mijnwerker. Ook vind je in dit museum voor kinderen het eerste National Geographic Theater. Hier beleef je de mooiste films en documentaires!

(Columbus Earth Theater, 2018)

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Is jouw kind ook helemaal gefascineerd van dinosaurussen? Maak een reis door de tijd in dit unieke museum voor kinderen! Van het steenkolentijdperk tot een aquarium vol met vissen en skeletten van dinosaurussen. Loop langs tropische moerassen van 350 miljoen jaar geleden. Betreedt de nagebouwde ondergrondse mijnen. En vergeet vooral niet de Krijtzee te bezoeken, met Mosasauriërs die Zuid-Limburg+ 66 miljoen jaar geleden overspoelde!

(Maastricht, 2018)

Discovery Center Continium

Zit er in jouw kind een kleine Einstein verborgen? Kom erachter in het Discovery Center Continium museum voor kinderen. In dit museum draait het om doen en ontdekken. Bezoek tentoonstellingen waar de kinderen van alles leren over wetenschap en techniek. Laat de kinderen de strijd aangaan met robots. Of ervaar welke lichaamsdelen een Robo-chirurg kan vervangen: stap het reusachtige brein in. En breng ook een bezoekje aan de Science Labs in het museum. De kinderen zullen met een zelfgemaakte gadget terugkeren. Stoer hoor!

(Continium, 2018)

Bijkomen van een indrukwekkende dag in het museum? Kom bij in een cottage in onze vakantieparken Limburgse Peel of Het Meerdal.