€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De leukste wateractiviteiten in de zomer: 5 tips

Insider tips - 25 Jun. 2024

De leukste wateractiviteiten in de zomer: 5 tips

Heb je binnenkort een vrije dag? Tijd om nieuwe herinneringen te maken met jouw dierbaren! Met een dag in, op of aan het water doe je jong en oud een groot plezier. Of de zon zich nu van haar beste kant laat zien of niet, met deze 5 wateractiviteiten hebben jullie de zomerse dag van je leven.


Wist je dat alle zomerse wateractiviteiten bij Center Parcs ook voor daggasten toegankelijk zijn? Kom gezellig langs voor een dag waterpret of boek direct jouw zomervakantie. Er valt zoveel te ontdekken!

 

Tip 1: Klimmen, glijden, springen en plonzen in een Aquapark

Staan jouw kinderen te trappelen om een dag plezier te maken in het water? Verras ze eens met een dag naar een Aquapark. Dit is een opblaasbaar hindernissenparcours op het water, in het midden van de natuur. Klimmen, glijden, klauteren, springen, balanceren, lachen en plonzen: ze kunnen er hun energie he-le-maal kwijt.

 

In België vind je 2 Aquaparken van Center Parcs en in Nederland 4. Je kunt ze bezoeken in de maanden mei/juni tot en met september. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar met een zwemdiploma. Er is altijd toezicht en iedereen krijgt een zwemvest. Is het wat fris in het water? Geen probleem, dan huur je gewoon een aantal wetsuits. Plonzen maar!

 

Wij hebben leuke Aquaparken op de parken De Vossemeren, Terhills Resort, De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Meerdal en Port Zélande. Reserveren is verplicht en kan via Mijn Center Parcs of de Center Parcs app.

Aquapark Port Zelande

Tip 2: Ontdek de Aqua Mundo

Ben je op zoek naar een plek waar iedereen van elke leeftijd kan genieten van de leukste activiteiten in het water? Breng een bezoek aan de Aqua Mundo!

 

Neem de kleintjes mee naar babyzwemmen en peuterzwemmen, en dobber samen op de golven in het golfslagbad. Het is net alsof jullie in de oceaan zijn! Laat ze de glijbanen, fonteintjes en andere activiteiten in het veilige kikkerbad ook zeker ontdekken. Ze kijken hun ogen uit.

 

Maar, er is voor elke leeftijd genoeg te doen. Meer dan genoeg zelfs. Kom zwemmen met de mooiste vissen in het snorkelbad, zoef van de vele glijbanen of vermaak je in het Water Playhouse met de leukste wateractiviteiten. Ben je toe aan wat meer uitdaging? Check dan de wildwaterbanen in de Aqua Mundo maar eens. Of ga wildwaterraften. Hou je vaaaast!

 

Na al die activiteiten in het water hebben jullie wel wat ontspanning verdiend. Kom tot jezelf in het bubbelbad of trek rustig wat baantjes in het buitenbad. Heerlijk, zo in de buitenlucht.

 

 

Tip 3: Wateractiviteiten aan het meer en de zee

Als het zonnetje zich laat zien in België, is er eigenlijk geen betere plek waar je kunt zijn dan aan een meer of aan zee. Er zijn zoveel leuke activiteiten op en aan het water mogelijk! Ga een potje volleyballen, leer vliegeren in het zand, dobber op het water op een luchtbed of in een zwemband, of verbreek jullie record met een potje beachtennis. Voor je het weet is de dag alweer voorbij.

 

Wat dacht je van een snorkelset? Of spullen om te duiken? Wist je dat je bij de Kempervennen (Nederland) een duikcursus kunt volgen? Zo ontdek je de onderwaterwereld weer op een andere manier.

 

Natuurlijk kan een goed gevulde koelbox met eten en drinken ook niet ontbreken; er wordt flink wat energie verspild op zo’n dag. Of kom langs in een van onze restaurants voor een heerlijke maaltijd.

 

Varen op het meer bij de Vossemeren

Tip 4: Een dagje watersporten, als je durft

Zin in een beetje actie? Ontdek dan eens een nieuwe activiteit op het water. Wat dacht je van suppen, bodyboarden, kajakken of zeilen? Of voor de echte snelheidsduivels: een middag wakeboarden, waterskiën of flyboarden? Met deze wateractiviteiten leer je iets nieuws en stijgt je adrenaline tot een hoogtepunt. En, niet onbelangrijk, deze activiteiten zijn gewoon in een aantal van onze parken te doen!

Suppen (stand up paddling)

Suppen is een leuke activiteit op het water voor het hele gezin. Staand op een surfboard paddle je jezelf over het water. Tenminste, als je je evenwicht kunt bewaren. Je kunt het makkelijk in een dagje leren, bijvoorbeeld in De Vossemeren, De Eemhof (Nederland), Port Zélande (Nederland) en Park Bostalsee (Duitsland). Kom gezellig langs!

 

Flyboarden

Alleen al van het kijken naar de waanzinnige sport flyboarden gaat je hart sneller kloppen. Je stijgt namelijk op uit het water om wel 10 meter hoog te vliegen. Mits je je evenwicht bewaart natuurlijk, anders ben je net zo snel weer beneden. Flyboarden is een onvergetelijke ervaring voor zowel ouders als iets oudere kinderen en is te doen in De Vossemeren en De Eemhof (Nederland).

 

Waterskiën en wakeboarden

Center Parcs heeft een aantal parken die zijn gelegen aan een groot meer met een heuse waterskibaan. Je krijgt er eerst uitleg van een instructeur. Daarna is het tijd om de proef op de som te nemen: blijf jij staan op de ski’s of het wakeboard? Na een paar keer proberen lukt het je vast.

Je kunt een dag komen waterskiën en wakeboarden bij de parken De Vossemeren, Terhills Resort, De Kempervennen (Nederland), De Eemhof (Nederland).

wakeborden bij de Eemhof

 

Surfen (buiten of binnen!)

Een andere leuke watersportactiviteit is surfen. Op een aantal van onze parken liggen prachtige meren waar je kunt windsurfen. Golfsurfen doe je op zee, of in een surfpool. Dit is een speciale pool waarin kunstmatige golven worden geproduceerd. Je kan daar wakeboarden, bodyboarden en wakesurfen.

 

Naast ons park De Eemhof (Nederland) ligt het Eemmeer. Daar vind je zo’n surfpool. Probeer het eens uit, waterpret gegarandeerd. Op het Eemmeer kan je ook windsurfen, suppen, kajakken, waterskiën en zeilen. Daar zit vast een leuke activiteit op het water voor jullie tussen. Is het even wat minder lekker weer? Met onze unieke Flow Rider surf je ook binnen op de kunstmatige golven.

 

 

 

Tip 5: Huur een boot of een waterfiets

Als er één activiteit is op het water waar het hele gezin van geniet, is het wel varen. Huur een boot of een waterfiets en geniet samen van een heerlijke dag op het water. Meer tussendoor aan voor een heerlijke picknick. Of leg het anker uit voor een verfrissende plons in het water.

 

Om het extra leuk te maken voor de kinderen, kun je ook een zwemband meenemen. Hang hem met een touw aan de boot en trek ze voort. Doe het op een rustig stuk en een langzaam tempo, veiligheid eerst! Je kunt ook langskomen bij onze Kids Haven om daar een bootje te huren. Hier zijn de kinderen kapitein en zitten de ouders achterin!

 

Op veel van onze parken kun je ook een bootje huren om heerlijk te varen in de omgeving!


In de parken van Center Parcs geniet jong en oud van de leukste waterpret! Of je het nu dichtbij zoekt in België of in Nederland, of een vakantie aan het water wilt beleven in Duitsland of Frankrijk. Boek vandaag nog je zomervakantie of een dagje weg bij Center Parcs en verheug je op de leukste activiteiten in, op en aan het water!