€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Fietstip: de Griendtsveenroute

Insider tips - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

Fietstip: de Griendtsveenroute

Elk Center Parcs park ligt in een unieke omgeving waar altijd weer iets nieuws te ontdekken valt. Een fietstocht is dé manier om samen met het gezin de natuur te ervaren en te genieten van de kleine dingetjes die het land zo mooi maken. Daarom komen wij elke maand met een fietsroute en voorzien wij jullie van de beste insidertips om elke tocht tot een succes te brengen. De fietstocht van de maand is de Center Parcs Meerdal Griendtsveen-fietsroute.

Leuk voor iedereen

De tocht is in totaal 35 kilometer, en afhankelijk van de snelheid, in 2 uur uit te rijden. Dit klinkt voor sommigen misschien als een heel eindje. Maar natuurlijk kan er op elk moment pauze worden gehouden om te genieten van de prachtige natuur en karakteristieke dorpjes. Je hoeft dus geen getrainde wielrenner te zijn om de tocht uit te rijden! Bekijk hier de exacte fietsroute.

Fietsen familie

Startadres Het Meerdal

Het startadres is gelegen op Center Parcs Het Meerdal. Het eerste dorpje op de route is Griendtsveen. Eén van de kleine dorpjes gelegen in de Peel. Het dorpje kenmerkt zich door de oude ophaalbruggetjes, peelkanalen en authentieke apostelwoningen. Omdat het gebied een beschermd dorpsgezicht is, en de cultuurhistorie zo erg wordt gewaardeerd, is het alsof de fietstocht je naar het verleden brengt.

Al moe? Geen stress, maak een pitstop bij het gezellige Herberg de Morgenstond. Of fiets langs op de weg terug voor een welverdiende Herberg-hap.

Liessel

De route strekt zich verder uit langs het oude dorp Liessel. Een dorp met een rijke historie dat zelfs meer dan duizenden jaren voor Christus terug gaat in de tijd. In de prehistorie woonde hier al mensen op een hoge zandrug in het huidige leegveld, de weg die befietst wordt in de route.

Hierna wordt er door het dorpje Helenaveen gefietst. Bij Eetcafé d’Ouwe Peel kan je voor een mooi prijsje heerlijk eten en drinken.

Mariapeel

De route baant zich verder door de Mariapeel. Een hoogveen-achtig gebied, rijk aan open heidevelden, zandruggen en water. Het is bijna niet voor te stellen dat dit vroeger een ondoordringbaar moeras geweest is.

Ook hier is er, door de vele bankjes langs de paden, genoeg plek om even uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.

family natuur

Daar zijn we dan!

Aangekomen in het dorpje America zit de tocht er alweer op. America is een oud veenarbeidersdorpje waar ook weer veel culturele historie bewaard gebleven is. Het is zeker de moeite waard om even de fiets af te stappen en ergens naar binnen te lopen.

Ontdek hoe de peelarbeiders leefden in het Peelmuseum America, een leuke en leerzame ervaring!

Lijkt dit je wat? Neem je fiets mee tijdens je verblijf op Het Meerdal of Limburgse Peel, of huur een fiets bij Het Cycle Center van Center Parcs.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)