€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Getest: Het Klimparadijs in De Kempervennen (NL)

Insider tips - Laatst gewijzigd op 18 Jun. 2020

Getest: Het Klimparadijs in De Kempervennen (NL)

De absolute top bereiken via unieke 3D-klimwanden van het Klimparadijs? Durf jij het aan? Joany (11), Aimée (8) en Bridget (6) wel. De drie nichtjes testten deze activiteit in Center Parcs De Kempervennen (NL).

Wat is het Klimparadijs?

Het Klimparadijs is een nieuwe activiteit in De Kempervennen, met ruim 10 verschillende en spannende klimwanden. Iedere klimwand is gedecoreerd in een thema van de bekende spellen: Bubbles, Pinball en Tetris. Haal zestig minuten lang alles uit jezelf en bereik meerdere keren de top!

Van links naar rechts: Joany, Aimée en Bridget

Test rapport

Hoe bereid je je goed voor?

Joany: ‘‘De uitleg van de begeleider was heel fijn, hierdoor waren wij beter voorbereid. Hij gaf bijvoorbeeld aan dat je niet alles uit je armen moest halen, maar vooral de kracht in je benen moest gebruiken. Wij turnen alle drie, dus dit zat wel goed! Ook was ik heel blij dat ik goede sportschoenen aan had, zo gleed ik in ieder geval niet uit. Ik denk wel dat ik morgen spierpijn heb, dus misschien was een rek- en strekoefening als voorbereiding wel goed geweest ;)"

Welk cijfer geven jullie op schaal van 1 tot 10? En waarom?

Joany: ‘’Een duizend! Omdat je zelf mag kiezen bij welke klimwand je begint. Ik koos eerst de iets makkelijkere klimwand, waarbij je goed iets kan vastgrijpen. Toen ik eenmaal bovenaan was en voor de eerste keer naar beneden gleed - dit was best even spannend - wilde ik meteen een moeilijkere klimwand uitproberen! Dit kon gewoon, als je de begeleider maar riep of hij je los wilde koppelen en bij de volgende klimwand weer vast wilde maken.’’

Bridget: "Vooral op de klimwand met die blauwe luchtbellen kwam ik super hoog - ik kreeg er wel zweethandjes van!" 

Aimée: "Dertig miljoen! Je mocht zo vaak als je wilde. Ik vond de moeilijkere klimwanden het allerleukste. Én de wiebelende palen waarbij je zelf naar 6 meter moest klimmen."

Zouden jullie de activiteit aanraden?

Joany: "Ja je verveelt je geen moment! De klimwanden zijn allemaal anders. Ik vond het erg jammer dat het uur zo snel voorbij ging."

Bridget: "Ja, ik wil nog een keer!"

Aimée: "Ja! Vooral de wiebelende palen moet je écht een keer geprobeerd hebben."

Heb je nog tips voor anderen?

Joany: "Maak het jezelf niet te moeilijk. Zoek steeds iets om te grijpen, zo dicht bij mogelijk!"

Bridget: ‘’Trek geen warme kleding aan, want je gaat het super warm krijgen.’’

Aimée: "Vergeet ook niet met je voeten af te zetten tegen de klimwand als je naar beneden glijdt!"

Waar vind je het Klimparadijs?

Je vindt het Klimparadijs in de parken: De Kempervennen (NL) , Les Trois Forêts (F)en Park Allgäu. Bovendien is er nog veel meer te ontdekken op onze vakantieparken.