€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Uitvogelen: Hoe werkt de wildwaterbaan?

Insider tips - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

Uitvogelen: Hoe werkt de wildwaterbaan?

Wist je dat Center Parcs de uitvinder is van de wildwaterbaan? Het is dé attractie in veel van onze Aqua Mundo’s, dus we kunnen ons voorstellen dat je best een kijkje achter de schermen wilt. Daarom is onze uitvogelaar Suzanne er op uitgetrokken, en vroeg in De Vossemeren: ‘Hoe werkt dat nou eigenlijk, dat kolkende water?’

 

Matthijs de Back, expert van de Aqua Mundo, laat Suzanne vroeg in de ochtend meekijken bij de opstart van de baan. En zwembad manager Luc weet alles over de veiligheid op en rond de wildwaterbaan.

 

Ook benieuwd hoe de bomen in de Aqua Mundo groeien? Suzanne gaat dit de volgende keer uitvogelen! Blijf op de hoogte en abonneer je op ons Youtube kanaal

 

2.500.000 liter water

Het is nogal wat: er wordt continu 2.500.000 water rondgepompt. Steeds hetzelfde water, maar wel bij elke ronde opnieuw gefilterd. Zo blijft het water de hele dag van dezelfde hoge kwaliteit, van de eerste afdaling tot de laatste. En als ’s avonds de snelle waterpret voorbij is, wordt het water opgeslagen in een afgedekt bassin. Zo blijft het warm en dat bespaart stookkosten. Duurzaam!

wildwaterbaan Bispinger Heide

 

Veiligheid voorop

Voordat er maar één druppel van de wildwaterbaan stroomt, loopt het badmeestersteam ’s ochtends eerst een inspectieronde. Dat is natuurlijk makkelijker als alles nog droog is. Het valt dan ook op dat de baan helemaal niet zo diep is. Veel veiliger natuurlijk. Als de baan is gecontroleerd op onregelmatigheden, gaat het sein op groen.

Wildwaterbaan Huttenheugte

 

Trapje halverwege

Door de baan breder en smaller te maken, ontstaan stroomversnellingen. Halverwege is er een rustpunt, met een trapje. Dan kun je eruit, als je het te snel vindt gaan. Door de beplanting loopt ook een paadje van boven naar beneden, zodat de badmeesters en -juffen snel ergens kunnen helpen als dat nodig is. En dan zijn er ook nog vier camera’s die alles in de gaten houden.

Wildwaterbaan Erperheide

 

Je afdaling is dus supersnel, in superschoon water, en je wordt supergoed in de gaten gehouden. En weet jij welke wildwaterbaan het allersnelste is?... De allereerste, in Het Heijderbos! Have fuuuuun!

 

Wil je nog meer kijkjes achter de schermen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal! Dan neemt Suzanne je regelmatig mee op een nieuw Uitvogel-uitstapje.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)