€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Van België naar Nederland: de Center Parcs x Tour de Tietema wielrenroute

Insider tips - 11 Jul. 2024

Van België naar Nederland: de Center Parcs x Tour de Tietema wielrenroute

Van België naar Nederland: de Center Parcs x Tour de Tietema wielrenroute

Als wielerfanaat ben je natuurlijk altijd op zoek naar de mooiste wielerroutes van het land. Onze parken liggen in een prachtige natuurrijke omgeving; perfect om te ontdekken op de fiets. Daarom daagden we oud-prof Bas Tietema en wielrenliefhebber Josse Wester (bekend van het YouTube-kanaal ‘Tour de Tietema’) uit om “de Center Parcs-race” te rijden. Goed nieuws: jij kunt deze leuke route nu ook fietsen!

 

Wielerroute langs 3 van onze parken in Nederland en België

De heren van ‘Tour de Tietema’ hebben een droom: doorgroeien naar het ProTeam-niveau en de grootste koersen op aarde rijden. Ze houden dus wel van een uitdaging. Daarom daagde Center Parcs ze uit om diverse challenges te volbrengen op een route van 73,3 km, langs 3 van onze parken in Nederland en België. Hoe dat afliep, ontdek je hier op het youtubekanaal van Tour de Tietema

 

De mannen waren enthousiast over onze wielrenroute door de prachtige natuur! Logisch, met zo’n netwerk van goed onderhouden fietspaden. Je kunt dus lekker doortrappen op de Center Parcs-route, zonder veel verkeer tegen te komen. Onderweg kijk je je ogen uit en vind je fijne plekken om even te pauzeren. Bas en Josse hadden hier helaas geen tijd voor, maar jij kunt wel alle hoogtepunten op de route meepakken.

Download de Center Parcs-route en stap op het zadel

Zin gekregen om zelf op het zadel te stappen? Goed nieuws: de route is nu ook voor jou beschikbaar. Download hier de GPX-file van de Center Parcs-route. Via Komoot kun je offline navigeren tijdens het wielrennen. Je kunt de route ook naar een GPS-apparaat exporteren. Op de route kom je langs drie van onze Center Parcs parken: De Vossemeren in de Belgische Kempen, De Kempervennen in de Brabantse Kempen en Erperheide in Belgisch Limburg.

 

Het fijne is, je bepaalt zelf op welk park je de fietsroute begint. Je fietst altijd een rondje, dus je komt uiteindelijk weer op hetzelfde punt terug. Ontdek de route op een racefiets, of stap op een ‘gewone’ fiets. Bij voorkeur op een elektrische fiets, want het is een lange tocht. Je hebt dan genoeg tijd over voor een aantal pauzes tussendoor. Als je zelf geen elektrische fiets hebt, kun je deze huren bij het Cycle Center in onze parken. Of, als je een aantal dagen over het rondje wilt doen, kun je natuurlijk altijd een overnachting boeken op één van onze parken.


Fiets door schilderachtige landschappen in Nederland en België

Woon je in de buurt van onze parken op de Center Parcs-route? Of heb je daar binnenkort een vakantie geboekt? Spring dan zeker op de fiets om de Center Parcs-route te ontdekken. Zie je jezelf al fietsen door schilderachtige landschappen met bossen, heidevelden en meren?

 

Op de fietsroute zijn verschillende plekken te vinden waar je in de natuur kunt pauzeren. Zo is natuurgebied De Malpie een prachtige plek om even te stoppen. Zoek een picknicktafel uit of eet een broodje langs het rustige fietspad van het kanaal Bocholt-Herentals. Daar kun je heerlijk bijkomen aan de waterkant.


Kom op adem in het gezellige Valkenswaard en Lommel

Op de route is er nog veel meer te zien en te doen. Geniet van een welverdiende pauze op het terras in Valkenswaard, midden in de Brabantse gezelligheid. Fiets langs De Oude Melkstal in Valkenswaard, waar je zelf verse melk kunt tappen. Of stap van de fiets in Lommel. In deze charmante Belgische stad vind je een gezellig centrum vol leuke winkels en restaurants. Perfect om even op adem te komen!


Zin gekregen in een fietsvakantie? De natuurlijke ligging van onze parken is de ideale uitvalsbasis voor fietsliefhebbers. Ontdek onze vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en plan jouw verblijf. Er is zoveel moois te ontdekken dichtbij huis.