€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

5 boekentips voor de vakantie

News - Laatst gewijzigd op 16 Dec. 2016

5 boekentips voor de vakantie

Eindelijk eens niets doen, enkel ontspannen op het terras van je vakantiehuisje of genieten op het strand – en dat met een goed boek. Deze 5 boeken mag je deze zomer niet overslaan!

Graeme Simsion: 'Het Rosie project'

De Australische auteur Graeme Simsion vertelt in zijn laatste bestseller het verhaal van de bioloog Don Tillman – een sociaal onhandige man op zoek naar een vrouw. Met behulp van een door zichzelf ontwikkelde wetenschappelijke vragenlijst wil Tillman eindelijk de vrouw van zijn leven vinden: rustig, stipt en netjes. Maar met Rosie lijkt het lot hele andere plannen voor hem te hebben…

Tracy Chevalier: 'Meisje met de parel'

De uit de VS afkomstige schrijfster vertelt het verhaal van de jonge Griet die in het huis van de beroemde schilder Johannes Vermeer als dienstmeisje werkt. Steeds meer raken beiden door elkaar gefascineerd en de kunstenaar schildert zijn beroemde portret "Meisje met de parel". Spanning en vuur tussen twee ongelijke mensen uit het Nederlandse Delft in 1664.

Maarten ´t Hart: 'Het woeden der gehele wereld'

Alexander Goudveyl is de naam van de hoofdpersoon van deze spannende ontwikkelings- en misdaadroman. De bekende Nederlandse auteur Maarten 't Hart vertelt hoe Alexander zich van een kind tot een volwassen man ontwikkelt en verweeft dit met een misdaadverhaal waarin de twaalfjarige Alexander getuige is van een moord. Een roman met verschillende lagen met aan het einde de ontknoping van een beklemmend geheim.

Robert Seethaler: 'Een heel leven'

De Oostenrijkse schrijver Robert Seethaler vertelt op slechts 160 pagina's het levensverhaal van Andreas Egger, een knecht en ongeschoolde arbeider. In eenvoudige en precieze taal ontstaat niet alleen het sterke panorama van het leven van een buitenstaander maar ook dat van een afgelegen dal. De aanleg van een kabelbaan brengt hier licht in de waarste zin van het woord.

Nina George: 'De boekenapotheek aan de Seine'

Met deze roman staat de Duitse schrijfster Nina George op dit moment in de bestsellerlijst van de New York Times. Deze roman neemt de lezer mee in de wereld van de Parijse boekhandelaar Jean Perdu. Hij verkoopt boeken als medicijn: voor elke klant heeft hij de juiste en heilzame boekentip. Alleen heeft hij het moeilijk om zijn oude wond, toegebracht door een mooie Zuid-Franse, te doen genezen. Tot hij op een dag een ontdekking doet...

Wat is jouw boekentip voor deze zomer?

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)