€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Center Parcs wint Raad van Kinderen Award

News - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Center Parcs wint Raad van Kinderen Award

Kinderen zijn een bron van creativiteit, en hebben een totaal andere invalshoek dan wij. Daarom is het niet meer dan logisch dat we naar de ideeën luisteren van kinderen. Deze ideeën zijn bepalend voor onze, maar vooral voor hun toekomst…

De Raad van Kinderen (RvK) werkt samen met Center Parcs en andere organisaties om zo de kinderen een stem te geven en mee te laten denken over besluitvorming. Zo kunnen kinderen denken over de wereld om hen heen, en wordt Center Parcs geïnspireerd door de nieuwe, jeugdige denkrichtingen. Win-win dus!

Eén van de onderwerpen die wij graag met de kids aankaarten is het behoud van natuur en milieu. Voortdurend zijn wij bezig met projecten om kinderen hierin te enthousiasmeren door bijvoorbeeld workshops te geven over creatief hergebruik van afval of door het organiseren van de Kids Climate Conference, een initiatief waarbij kids en ouders hun creativiteit kunnen delen om samen tot oplossingen te komen van milieuproblemen. Zo leggen wij het belang van duurzaamheid uit en kunnen we samen met de kinderen nieuwe ideeën genereren voor het blijven innoveren van ons duurzaamheidsbeleid.

Voor het eerst dit jaar werden er in verschillende categorieën awards uitgereikt onder 70 organisaties die samenwerken met de Raad van Kinderen. In de categorie TOP! was Center Parcs genomineerd voor de beste gelijkwaardige samenwerking met de raad. Met een bereik van zo’n 3000 scholen hebben kinderen massaal voor Center Parcs gestemd en mogen wij met trots meedelen dat de award aan ons is uitgereikt!

Wij zijn natuurlijk superblij met deze award. Maar de echte winst is de aandacht voor het symbool waar de samenwerking voor staat: inclusiviteit van de kinderen, ze een stem geven zodat zij kunnen meebeslissen over maatschappelijke vraagstukken. Kinderen zijn immers de toekomst, en wij willen ons graag blijven laten inspireren door die kleine, knappe koppies!

Meer weten over Our Naturall plan?