€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Een vernieuwd Parc Centrum in Parc Sandur

News - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

Een vernieuwd Parc Centrum in Parc Sandur

Center Parcs en de natuur gaan hand in hand. Daarom proberen wij zoveel mogelijk duurzame en natuurlijke materialen in onze parken op te nemen. Op dit moment wordt er op het eiland Java in Indonesië een unieke bamboe dome in elkaar gezet voor het vernieuwde Parc Centrum in Parc Sandur. Gedurende de komende maanden wordt het Parc Centrum geheel vernieuwd, waar de bamboe dome een groot geheel van uitmaakt.

Bamboe dome sandur

Afgelopen februari is Center Parcs huisbioloog Jean Henkens richting Java afgereisd in zijn zoektocht naar materialen welke te gebruiken zijn in het nieuwe Parc Centrum. Buiten tropische planten, welke moesten wijken voor huizenbouw en nu een plekje in Parc Sandur krijgen, stuitte hij op prachtige bamboekunst. Dit bracht hem op het idee om het Parc Centrum aan te kleden met een bamboe dome, waar het gehele dorp op dit moment aan werkt. De bamboe wordt ter plaatse gekapt, verwerkt en gebogen in een dome. Normaliter leeft het Javaanse dorp enkel van ruilhandel, de dome is dus een goede kans om extra inkomsten te genereren welke gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling van het dorp. Zo dragen wij ook ver over de oceaan ons steentje bij.

Bamboe Dome Sandur

Wist je trouwens dat bamboe een heel duurzaam materiaal is? De bamboeplant produceert elk jaar nieuwe scheuten en de stammen kunnen perfect gekapt worden zonder de plant te beschadigen.

Als de bamboe dome in zijn geheel af is, worden de delen naar Nederland verscheept. Hier zullen we in Parc Sandur de dome terug in elkaar zetten. Het nieuwe Parc Centrum belooft rond de zomer af te zijn, houd vooral het inspiratie platform in de gaten voor updates en het laatste nieuws!

Buiten dit mooie project hebben wij nog meer groene initiatieven. Benieuwd? Bekijk Our Naturall Plan – Het zit in onze natuur.

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)