€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Is uw reisapotheek compleet?

News - Laatst gewijzigd op 16 Dec. 2016

Is uw reisapotheek compleet?

Ook op vakantie kan je verkouden worden of buikpijn krijgen. Goede voorbereiding is het halve werk; stel daarom een kleine reisapotheek samen om mee te nemen. Last van inpakstress? Met deze tips heb je je E.H.B.O.-travelkit in een mum van tijd bij elkaar!

Welke medicijnen neemt je mee?

Naast eventuele medicijnen die je standaard gebruikt, zijn er nog een aantal handige zaken om mee te nemen. Ook aspirines en lichte ontstekingsremmers als ibuprofen zijn handig om in je reisapotheek op te nemen, evenals pilletjes voor reisziekten.

De meest voorkomen kwaaltjes zijn verkoudheid, buikklachten en hoofdpijn. Denk er daarom in elk geval aan om het volgende mee te nemen:

  • Bij verkoudheid: neusspray, keeltabletten, oordruppels.
  • Bij buikklachten en diarree: maagtabletten, diarreeremmers, ORS (tegen uitdroging bij kinderen) en laxeermiddel.
  • Bij hoofdpijn: pijnstillers en eventueel migrainepillen

Anti insecten

In de zomer heb je meer kans om last te hebben van insecten en als je ergens anders bent dan in je eigen vertrouwde omgeving, weet je nooit wat je kan tegenkomen. Zorg dan ook voor dat je een zalfje tegen (de jeuk van) insectenbeten bij je hebt, en natuurlijk een tekentang.

In verband met ongelukjes

Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, zorgt ervoor dat je een (reis)verbanddoos meeneemt op reis. Wil je niet steeds met een grote koffer rondslepen, dan zijn er bij verschillende winkels kleinere (reis)sets te koop.

Het is altijd handig om een verbanddoos in de auto te hebben, ook wanneer je niet met vakantie gaat. Reis je met het vliegtuig, denk er dan aan dat scherpe voorwerpen zoals een schaartje of pincet niet mee mogen in de handbagage.

Geneesmiddelenpaspoort

En last but not least: wanneer je medicijnen gebruikt of ziek bent, zorg er dan voor dat je je geneesmiddelenpaspoort bij de hand hebt. Ook een lijstje met belangrijke telefoonnummers, zoals dat van je (huis)arts, apotheker en je zorgverzekeraar, is handig om mee te nemen.

Wat zit er in jouw reisapotheek?

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)