€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

NIEUW: Bamboe Dome in Limburgse Peel

News - Laatst gewijzigd op 28 Mar. 2018

NIEUW: Bamboe Dome in Limburgse Peel

Hoe tover je een bouwconstructie om in een groene, natuurlijke oase? Daar weet onze natuurbioloog Jean Henkens wel raad mee! In vakantiepark Limburgse Peel creëerde hij binnen de overdekte Market Dome een Bamboe Dome van maar liefst 17m breed en 8m hoog. “Alsof 2 handen onze gasten beschermen”, aldus Jean Henkens. Met deze gedachte is hij afgereisd naar Indonesië om de Bamboe Dome te laten maken…

De reis

Samen met een klein schaalmodel van de Bamboe Dome is Jean het vliegtuig ingestapt naar het eiland Java. Hier is hij op zoek gegaan naar zowel de materialen als de handen om de Bamboe Dome te maken. Aangezien de cultuur op het eiland langzaamaan verloren gaat, wilde hij graag lokale ambachtslieden bij de bouw van de Bamboe Dome betrekken. Met succes! Twee families hebben maanden gewerkt aan de duurzame constructie. Met maar liefst 4800 kilo bamboe van 950 meter lang hebben zij een bouwpakket ontworpen dat goed past bij de tropische sfeer van de Market Dome én makkelijk te verschepen is naar Limburg: een flinke klus!

Het ontwerp

Jean heeft op voorhand gekozen voor bamboe, omdat dit het meest verantwoorde bouwmateriaal is wat óók nog eens refereert aan de tropen. Bamboe is een grasachtig materiaal wat heel snel groeit. De bamboestengels zijn daardoor stevig genoeg om geoogst te worden. Jean: “Met dit stevige, duurzame bouwmateriaal wilde ik in de bestaande Market Dome een plek creëren die onze gasten een beschermd gevoel geeft. Een fijne atmosfeer waar zij met elkaar kunnen proosten! De klimplant Cissus Nodosa - ook wel de schoenveterplant - draagt ook bij aan deze sfeer. De klimplanten die ik in vijf plantenbakken rondom de Bamboe Dome heb gepot, zullen ervoor zorgen dat de Bamboe Dome in twee jaar bedekt zal zijn met groen!"

Het resultaat

Over het resultaat en de voordelen die de Bamboe Dome met zich meebrengt is Jean zeker te spreken: "naast de duurzame eigenschap van het bamboe-materiaal, is het ook nog eens onderhoudsvrij! Na het oogsten van de bamboe, drogen de stengels volledig uit waardoor de bamboe geen water meer nodig heeft. Bovendien zal het groene dak wat door de planten ontstaat voor een aangename akoestiek zorgen." Nóg een voordeel: als de zon in de zomer op de koepel brand, zal de isolerende werking van de Bamboe Dome voor een prettig klimaat zorgen. Daar is over nagedacht! ;)

Ontdek welke vernieuwingen Limburgse Peel nog meer te bieden heeft!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)