€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

NIEUW: wildwaterbaan in Park Zandvoort (NL)

News - Laatst gewijzigd op 26 Nov. 2019

NIEUW: wildwaterbaan in Park Zandvoort (NL)

Maanden lang is er in Park Zandvoort (NL) gewerkt aan een nieuw spektakel: de wildwaterbaan. En het is zover… Vandaag opent de nieuwe wildwaterbaan na een bouwperiode van ruim 9 maanden en kun jij met volle vaart door de wildwaterbaan razen! Sta je al te trappelen?

 

Snelle rit

De wildwaterbaan van Park Zandvoort is maar liefst 116 meter lang en er wordt per uur ruim 2.400.000 liter water doorheen gepompt. De baan begint in de Aqua Mundo en vervolgt zijn weg naar buiten. Lig je er eenmaal in, dan wordt je snelheid binnen mum van tijd opgevoerd. Ook sta je bij de splitsing voor de keuze of je nog sneller wilt. Duh! Hop, door de snelle baan naar beneden. De snelle rit eindigt in het eindbad die weer uitkomt in de Aqua Mundo.

 

Bouwtekening WWB Park Zandvoort

 

Het ontwerp

De bouwtekening geeft je al een kleine sneak peak van wat je kunt verwachten. Verschillende elementen zoals gekleurde luchtbubbels en waterstralen, waterkanonnen, watervallen en afwisselende temperaturen zorgen voor een compleet nieuwe ervaring. De werking van de wildwaterbaan hebben we in de videoserie Uitvogelen al verklapt! En natuurlijk kun je rekenen op een tropisch decor waar onze huisbioloog Jean Henkens zijn uiterste best voor heeft gedaan. Hoe zo’n tropische omgeving levend wordt gehouden, dat zie je hier.

 

Fotoluik WWB
Fotoluik WWB

 

De test

De wildwaterbaan is natuurlijk uitgebreid getest, zelfs nog voordat de coating erop zat! Tijdens het testen is er gekeken naar alle veiligheidsaspecten, maar ook naar het waterverloop. Je moet er natuurlijk wel soepel doorheen kunnen glijden! De ontwerpen en berekeningen die zijn gemaakt kunnen in de praktijk namelijk anders uitpakken. Daarom wordt het testen van de baan heel nauwkeurig gedaan! Er zijn proefpersonen die hierbij helpen, onder toezicht van onder andere onze constructieafdeling, maar ook een externe keuringsinstantie.

 

Al opgewarmd voor dit waterspektakel? Boek dan een verblijf in Park Zandvoort (NL) en ga zo vaak als je wilt door de nieuwe wildwaterbaan! En onze deels vernieuwde cottages (in beach-sfeer!) in Park Zandvoort bieden de ideale uitvalsbasis voor heerlijke dagen samen.