€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Op stedentrip in Duitsland

News - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Op stedentrip in Duitsland

Gelegen in het hart van Europa beschikt Duitsland met zijn lange en afwisselende geschiedenis over tientallen zeer bezienswaardige steden. Deze 3 zijn beslist een bezoek waard!

Keulen

Al meer dan tweeduizend jaar geleden gesticht in de Romeinse tijd, behoort de moderne miljoenenstad Keulen tot de belangrijkste reisdoelen van Europa. Vooral verantwoordelijk daarvoor is natuurlijk de adembenemende Keulse Dom, een UNESCO-werelderfgoed, waarvan de bouw al in de 13e eeuw is begonnen. Tegenwoordig lokt de 157 meter hoge Gothische kathedraal jaarlijks zo'n zes miljoen bezoekers, waarmee het in Duitsland aan de top staat. Maar ook buiten de Dom heeft Keulen als cultuur- en kunststad veel te bieden. Zo kan je er enkele tientallen musea bezoeken. Onder meer het museum Ludwig met zijn uitgebreide verzameling van moderne kunst, of het Romeins-Germaanse museum. Overigens weten de Keulenaars ook goed hoe je feest moet vieren. Wie de Rijnstad ooit tijdens het carnaval heeft bezocht, zal het bonte gebeuren nooit meer vergeten. Wil je Keulen ontdekken? Vanuit Center Parcs Park Eifel is het slechts iets meer dan een uurtje autorijden.

Hamburg

De op een na grootste stad van Duitsland gold vroeger als Duitslands poort naar de wereld en ook tegenwoordig straalt het nog een internationale flair uit. Het bevat een groot aantal beroemde bezienswaardigheden. De oude pakhuizenstad aan de indrukwekkende haven van Hamburg is pas kort geleden, in junie 2015, tot UNESCO-werelderfgoed uitgeroepen, en ook de pleziermijl Reeperbahn, de ‘zondigste straat ter wereld’ of de Fischmarkt zijn voor iedereen een begrip. Hamburg kent bovendien talrijke musea, zoals de belangrijke Kunsthalle met een verzameling van Middeleeuwse tot eigentijdse kunst. En het miniatuur-wonderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld, is zowel voor kleine als grote kinderen een echte belevenis. Trek in Hamburg gekregen? Vanuit Center Parcs Bispinger Heide bent u binnen een uur rijden in de Hanzestad.

Trier

Net als Keulen behoort de oude Romeinse stad Trier in het zuidwesten van Duitsland tot de oudste steden van Duitsland. Het bevat talrijke ook nu nog behouden antieke en middeleeuwse bouwwerken, waarvan meerdere de status van UNESCO-werelderfgoed hebben. De oude Romeinse stadspoort Porta Nigra (Latijn voor Zwarte Poort) is daar een van. En het wereldwijd bekende kenmerk van Trier, het amfitheater, de keizerthermen, de Constantijnbasiliek en de Romeinse brug uit de 1e tot 4e eeuw na Chr., evenals de Dom van Trier en de Lievevrouwenkerk uit de middeleeuwen, zijn ook zeker een bezoekje waard als je in de stad bent voor wie in geschiedenis is geïnteresseerd. Maar dankzij meerdere musea, twee grote stadsparken en een groot aantal activiteiten komt iedereen aan zijn trekken. Trierr is zowel vanuit Center Parcs Park Bostalsee als vanuit Center Parcs Park Eifel in een klein uurtje autorijden te bereiken.

Welke Duitse steden zijn jouw favoriet?

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)