€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

5 familiewandelingen in de buurt van Center Parcs Les Ardennes

Family time - Laatst gewijzigd op 30 Apr. 2019

5 familiewandelingen in de buurt van Center Parcs Les Ardennes

Het nieuwe Center Parcs Les Ardennes is de ideale vertrekplaats om mooie en uitdagende wandelingen door de beboste heuvels van De Ardennen te maken. Wij zochten voor jou de leukste familiewandelingen in de regio uit die bij een vakantie in de Ardennen zeker niet mogen ontbreken.

1. Wandelend door Vallee du Ninglinspo

Foto genomen door Serge Ninanne

De familiewandeling door de vallei van bergriviertje Ninglinspo is één van de populairste van de Ardennen. En terecht. Het is een uitdagende wandeling (stevige wandelschoenen zijn vereist) langs watervalletjes en uitgesleten rotsen. De route is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar door de vele rotsen niet geschikt met een kinderwagen. Er zijn vele plekjes waar de kinderen in de rivier kunnen spelen en dammetjes kunnen bouwen (waterschoentjes zijn dan handig). Het is een prachtig stukje natuur, maar we raden aan om buiten het weekend of vroeg te gaan, om de wandeling in alle rust te kunnen ervaren.
 

Lengte: 6,38 km
Hoogtemeters: 201 hoogtemeters
Moeilijkheid: Gemiddeld
Bewegwijzering: Bordjes met blauwe rechthoekje
Startpunt: Rue de Trois-Ponts, Sedoz. GSP-coördinaten: 50.468609,5.74354. 35 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes
 

2. Blote voetenpad in Gouvy

Deze familiewandeling gaat niet door de wilde natuur, maar is daarom niet minder sensationeel. Je gaat met je blote voeten op ontdekking, op een pad van 3 km. Houtschilfers, steentjes, modder, water… De voeten krijgen wat te verduren. Maar dat staat wel garant voor een leuke wandeling met de hele familie. De voeten kunnen uiteraard achteraf afgespoeld worden.

Na de wandeling kunnen de kinderen lekker spelen in de nabijgelegen speeltuinen, terwijl de rest geniet van een drankje.

Tip! Een korte broek is aan te raden.

Lengte: 3 km
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Bewegwijzering: Bordjes met blauwe rechthoekje
Startpunt: Ferme de la Planche, Montleban, 75, te 6674 Montleban (20 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes)
 

 

3. De Forellenweg in het land van Stavelot

Foto genomen door Natalie Glatter.

Als je na een stevige wandeling op zoekt bent naar schitterende panorama’s en een uitkijkje op de vallei van de Amblève, dan is een wandelroute via de Forellenweg een absolute aanrader! Het goed bewegwijzerende circuit varieert van grote weiden, grote rotsen en smalle bospaden. Naast deze mooie wandelroute, met als kers op de taart het adembenemende uitzicht op de vallei, is het ook de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de plaatselijke brouwerij, het Guillaume Apollinaire museum en de abdij van Stavelot.

Lengte: 12 km
Moeilijkheid: Gemiddeld
Bewegwijzering: Bordjes met geel rechthoekje
Startpunt: Abdij van Stavelot, Cour de l'Abbaye 1, 4970 Stavelot (22 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes)
Route: Bekijk de uitgestippelde route in de Wandelgids van Wallonië

 

4. Een verrassende, leerzame familiewandeling door Vielsalm

Vielsalm kent tal van wandelroutes die je meenemen door het groen van de Ardennen. Een aanrader voor families is de wandelroute voor kinderen via Leerpad leefmilieu ‘La Nature en Questions’. Bij la Maison du Tourisme van Vielsalm kan je voor 3 euro de brochure ‘La Nature en Questions’ aanschaffen, waarin allerlei vragen over de flora en fauna van de Ardennen worden gesteld. Deze kan je tijdens de wandeltocht met het hele gezin beantwoorden. Zo ontdek je dus op een leerzame en verrassende wijze alles wat Vielsalm te bieden heeft.

Lengte: 7 km
Hoogtemeters: 185 meter
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Bewegwijzering: Bordjes met groen
Startpunt: Maison du tourisme, Avenue de la Salm, Vielsalm (op wandelafstand van Center Parcs)

 

5. Verschillende wandelingen in Vielsalm

En niet alleen voor families met kinderen zijn er wandelroutes uitgestippeld. Ook de ervaren wandelaars kunnen in Vielsalm van het heuvelachtige landschap proeven, waaronder op de hoogste heuvel van de provincie Luxemburg “Baraque de Fraiture”. Kortom, genoeg plezier voor iedereen!

De wandelkaart die te koop is aan de receptie bevat 11 wandelingen tussen de 5 en de 13 km. Daarvan vertrekken er 4 op wandelafstand van het park. De groene wandeling neemt je mee langs mooie uitzichtpunten.

Lengte: 5-13 km
Hoogtemeters: 25 – 245 meter
Moeilijkheid: Alle niveaus
Bewegwijzering: Bordjes met rechthoek in verschillende kleuren
Startpunt: Maison du tourisme, Avenue de la Salm, Vielsalm (op wandelafstand van Center Parcs)
Een kaart met alle wandelroutes vanuit Vielsalm is te koop aan de receptie.

 

6. Wandelend langs de Ourthevallei

Een familiewandeling waarbij de kinderen lekker ravotten in de bossen en jullie kunnen genieten van de natuur? Kies dan voor de wandelroute La Roche Plate. Tijdens deze wandeling struin je door uitgestrekte weiden en avontuurlijke kronkelweggetjes aan de rand van de bossen. Ook mag een fotomoment bij de Ourthevallei niet ontbreken. 

Combineer jullie wandeling met een bezoek aan Houffalize, een typsich stadje aan de oever van de Ourthe. Houffalize wordt niet alleen gezien als de Belgische hoofdstad van het mountainbiken, maar kent ook een bijzondere geschiedenis.

Lengte: 4,9 km
Hoogtemeters: 155 meter
Moeilijkheid: Gemakkelijk
Startpunt: Place de l’Eglise, 6660 Houffalize (34 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes)

Leer meer meer over het nieuwe Center Parcs Les Ardennes