€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Vijf leuke spellen voor onderweg

Family time - Laatst gewijzigd op 17 Jan. 2019

Vijf leuke spellen voor onderweg

Met het hele gezin op pad? Vermaak de kinderen tijdens de autorit met deze vijf leuke spellen. Inclusief een spel voor ouderen, namelijk het Center Parcs Schuif & Win spel. Goede reis!

Nummerborden PimPamPet

Wat dacht je van een ouderwets autospelletje met kentekens? Maak mooie woordcombinaties van de letters op de nummerborden die je onderweg tegenkomt. Van het nummerbord met 7-HHB-10 maak je Heel Holland Bakt. 3-BZV-34 wordt Boer Zoekt Vrouw. Wie maakt de leukste combinaties?

Woordenslang

Of speel het woordenspel. Niet alleen leuk om te doen, ook nog eens goed om nieuwe woorden te leren voor jongere kinderen. Verzin om en om een dier met de laatste letter van het vorige dier. Wij geven je een voorbeeld: hertje wordt eekhoorn. Eekhoorn wordt nachtvlinder. Varieer met woorden die met je vakantie te maken hebben, of met woorden in de categorieën bomen- en plaatsnamen. Voor je het weet ben je bij je bestemming aangekomen!

‘Ik ga op reis en ik neem mee…’

De klassieker onder de reisspelletjes kan in deze lijst natuurlijk niet ontbreken! De regels zijn vast al bekend, maar nog even voor de zekerheid: je begint met de zin ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ en vult voor jezelf in wat er op de puntjes komt te staan. Na jou is de beurt aan een ander. Hij moet jouw voorwerp herhalen en daarna zelf een voorwerp aan het lijstje toevoegen. Degene daarna moet de eerste twee voorwerpen herhalen en er een derde aan toevoegen. Zo loopt het spel verder. Hoe langer het spel duurt, hoe moeilijk het wordt om de hele lijst te onthouden! Wie onthoudt de meeste voorwerpen?

Bakblikbingo

Heb je nog een oude muffinbakblik in je keukenkast liggen? Pimp dan je bakblik op tot een bakblikbingo! Vul het bakblik met verschillende lekkere dingen, die niet gekoeld hoeven te worden. Zoals: nootjes, gedroogd fruit of kleine salamiworstjes. Kleine cadeautjes kan natuurlijk ook.

  • Bekleed het bakblik aan de bovenkant met aluminiumfolie.
  • Plak plakbang over de tussenschotjes, zodat de folie niet uitscheurt naar het andere vakje, als het ene vakje wordt geopend.
  • Knip de rondjes van het knipvel uit en plak ze op de vakjes. Je kan het vel hier downloaden.
  • Heb je als eerste een vliegtuig gespot? Dan mag jij een vakje openmaken!

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)