€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Kinderen en gezond eten? Geen probleem!

Family time - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Kinderen en gezond eten? Geen probleem!

Het gaat niet om de baas spelen, ruzie en het opgeheven vingertje. Het gaat om opletten: wat eet ik? Wat eten mijn kinderen? En: hoe kan het voor mijn kinderen de normaalste zaak van de wereld worden om eerst naar groenten en fruit te grijpen, in plaats van naar de frietjes, de hamburger en de salami-pizza?

Vlees of vis?

Als het al om dode dieren gaat, dan liever gevogelte en vis. Maar natuurlijk geen Kipnuggets of vissticks, maar bijvoorbeeld krokant gebakken kipfilet met salade. En dan het liefst de filet van een biologische kip... Advies dat we keer op keer horen, maar waarvan we het vaak moeilijk vinden het toe te passen in ons dagelijkse leven. Echte biologische producten zijn helaas vaak nog steeds duurder dan gewone levensmiddelen.

Overal aanwezig

Hoe ontsnappen we bovendien aan de overal aanwezige zoete en vette etenswaren? Onderweg, op het werk, op het schoolplein... De oplossing ligt waarschijnlijk in het meer ontspannen omgaan met ‘gezonde voeding’. Het hoeft niet meteen een radicale omschakeling te zijn naar een vegetarisch leven, het gaat om meer bewust zijn van wat jij en je kinderen eten. Dat kan ertoe leiden dat je bijvoorbeeld niet meer elke dag salami of hesp op tafel zet, of dat je vanaf nu slechts één keer in de maand je favoriete burgerketen opzoekt. Twee keer, als het zo uitkomt. Minder is meer, want het is - tenminste in het eerste geval - geen fundamentele onthechting, maar een nieuwsgierige en leuke uitbreiding van de voedselhorizon.

Relax!

De ontspannen omgang met het belangrijke thema ‘Voeding’ heeft ten minste twee voordelen: ten eerste voel je jezelf minder gestresst vanwege de zogenaamde maatstaven waaraan je zich zou moeten houden. Ten tweede ben je als moeder of vader spelenderwijs een voorbeeld voor je kinderen. Want als je met plezier groenten of fruit op een nieuwe manier klaarmaakt en misschien door spannende combinaties en bijzondere kruiden tot een nieuwe smaakbeleving komt, verandert er ook iets in de eet-ervaring van de mensen die elke dag met je aan tafel zitten. Minder ‘gewoon’ eten is meer uitproberen, meer plezier, meer afwisseling. Waarom niet samen vegetarische gerechten ontdekken? Misschien kan je in je volle familieagenda twee dagen vinden waarop je samen met de kinderen nieuwe, culinaire, gezonde en/of vegetarische maaltijden uitprobeert. En vraag ze ook om te helpen in de keuken! In onze rijke landen hebben we tenminste de mogelijkheid om door slimme voeding zorgvuldig om te gaan met ons lichaam en onze gezondheid. Zorgvuldig in de zin van nieuwsgierig, met plezier, ongedwongen. Daarmee zijn wij het levende voorbeeld voor de generatie van onze kinderen.

Vanzelfsprekend staan in de restaurants van Center Parcs ook vegetarische lekkernijen voor je klaar. En in de supermarkt van elk park vindt je dagelijks verse groenten en fruit.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)