€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

8 manieren om een superpapa te zijn tijdens je vakantie

Insider tips - Laatst gewijzigd op 17 Jan. 2019

8 manieren om een superpapa te zijn tijdens je vakantie

Midden in het bos. Tijd in overvloed. Een vakantie in Center Parcs is het perfecte moment om je kinderen te laten zien wat voor superpapa (of supermama) je bent. Met deze 8 tips kun je niet meer stuk bij je kinderen.

1. Survivalvaders: jullie eigen boshuis

Zo bouw je een hut!

Voor de meeste kinderen is natuur iets wat ze zien op YouTube. Toch is het de taak van vaders om het grut wat bos-overlevingstechnieken bij te brengen. Want ieder kind moet een pijl en boog kunnen maken van takken, toch? En ook ieder kind (en vader) moet weten hoe je een fatsoenlijke hut bouwt, die niet direct omvalt als je er wat takjes tegenaan zet. Met de tips uit deze video maak je in een half uur een hut waarmee je kinderen de koningen van het bos zijn (en papa de almachtige keizer). En waarmee ze heel snel een troep vriendjes hebben om de hut verder mee uit te bouwen. Meer inspiratie? Check deze boomhuizen eens :)

2. Ruimteontdekvaders: op zoek naar Mars

De parken van Center Parcs liggen vaak midden in het bos, waar je relatief weinig lichtvervuiling hebt. Resultaat: met sterren bezaaide hemels. Heerlijk om ’s avonds met je kinderen naar boven te turen. Moet je alleen wel iets te vertellen hebben, en bijvoorbeeld kunnen zeggen waar je naar kijkt. Zo leer je ze nog eens wat. Je hoeft daarvoor geen studie astronomie te doen, de apps SkyView (iPad/iPhone) en Star Chart (Android) zijn genoeg. Download een van deze apps van tevoren en je weet altijd en overal wat er boven je te zien is!​​​​​​

3. Ninjavaders: Leonardo of Donatello?

Als het lekker warm is, is watermeloen natuurlijk een heerlijk en gezond tussendoortje. Je kunt er ook te gekke Ninja Turtles mee maken. Deze maskers zijn gemaakt door Rim Voorhaar en zijn zoon Ko. Nodig: een mes, stiften en gezonde honger, want de meloenen moeten wel leeg :)

4. Safarivaders: beestjesjacht

Kregen jouw kinderen ook niet genoeg van Pokemons zoeken? Dan is er een nieuw avontuur te beleven tijdens je vakantie: op zoek naar échte Pokémons: beestjes in sloten, bomen, of in de grond. Je kunt online veel zoekkaarten vinden in alle thema’s: vogels, kleine beestjes, slootdiertjes. Print de kaarten uit en ga op zoek. Superleuk om te doen. Als je jampotjes meeneemt (met gaatjes in het deksel natuurlijk), hebben jullie huisdiertjes bij de cottage en nog dagen plezier. Hier is ook een goede tip hoe je van een stuk buis een onderwaterkijker kunt maken!

5. Wildebrasvaders: moddertocht

Regent het? Top. Dan wordt het tijd voor een moddertocht. Vandaag blijven we niet schoon. Vandaag is het tijd om in oude kleren op de mountainbike te stappen voor een moddertocht door de bossen. Bij bijna alle parken van Center Parcs zijn gave fietsroutes om over te jakkeren. Om heerlijke vies te worden.

6. Aardige vaders: laat je verslaan in de Aqua Mundo

Voor kinderen is natuurlijk niets leuker dan ergens beter in zijn dan papa. Een dagje Aqua Mundo zit al boordevol uitdagingen. Dus papa’s, blijf niet op dat terras zitten, maar waag je in de glijbanen. Wie is het snelste beneden? Wie kan het langst op zijn handen staan in het water? Ieder park van Center Parcs heeft een andere Aqua Mundo, en dus andere uitdagingen. Check ze eens uit!

7. Avonturenvaders: ga op ontdekkingstocht

Met GPS op mobieltjes is je weg vinden in een bos supermakkelijk natuurlijk, maar probeer het met je kinderen eens de ontdekkersmanier en vind de richting met behulp van de zon en een stok. Kunnen jullie zo de weg vinden naar de Market Dome?

8. Wetenschapsvaders: De lucht in

Ieder kind moet het eens gedaan hebben: een raket bouwen. Nu hoef je niet direct met goedjes als benzine in de weer. Met water en lucht kom je ook al heel ver. Nodig: een plastic petfles, een fietspomp en knutselspullen. En ja: natuurlijk kunnen lego-poppetjes mee op reis naar boven!

Klaar voor de zomer? Bekijk hier onze voordelige zomervakantie last-minutes.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)