€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Schattige babygeitjes in Park Bostalsee

Nature - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Schattige babygeitjes in Park Bostalsee

Eind januari zijn er twee babygeitjes geboren in het Duitse Center Parcs Park Bostalsee. De bevalling is vlekkeloos verlopen, en de moeder is dolgelukkig met haar twee gezonde kindjes.

Babygeit Bostalsee geboren

Op dit moment verblijven de kleintjes en hun moeder nog op stal omdat het buiten nog net iets te koud is. Hun plekje is voorzien van warmtelampen om een zelfde temperatuur na te bootsen als die van in hun moeders buik, waar zij zo’n 150 dagen verbleven.

Om te zorgen dat de kleine geitjes niet te groot worden in de moederbuik gaat de moeder tijdens en na de bevalling op een speciaal dieet. In plaats van haar dagelijkse voeding krijgt de moeder een speciaal dieet met voeding zoals wortelen en kool, zodat ze nog meer vitamines en mineralen binnenkrijgt, ze eet namelijk voor drie. Wist je trouwens dat geiten van nature supermoeders zijn? Zo is het niet geheel ongewoon dat een geit de zorg op zich neemt van de jongen van een ander; ze worden ook wel nanny goats genoemd.

Babygeit Bostalsee geboren

Met de twee kleine aanwinsten is de geitenfamilie nu gegroeid tot een totaal van 15 dieren. Je zou dus wel kunnen spreken van een kleine geitenkudde! De geitjes op Park Bostalsee zijn dol op aandacht en wachten op jullie om geaaid te worden.