€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Center Parcs 10x op z’n duurzaamst

Nature - 13 Jul. 2020

Center Parcs 10x op z’n duurzaamst

Duurzaam? Dat zit ons in de genen. Daarom lopen al onze parken ook voorop in ‘groene vakanties’. Soms merk je daar als gast niets van. Omdat je comfort bijvoorbeeld altijd voorop blijft staan. En soms merk je er alles van. Als je geniet van de rijke natuur, waar zelfs zeldzame dieren en planten zich thuis voelen.

 

Center Parcs 10x op z’n duurzaamst
 

  1. In de Aqua Mundo hebben we veel minder chloor nodig, omdat we werken met UV-lampen. Daar houden vuil en bacteriën helemaal niet van!

 

  1. In je cottage hangt een slimme thermostaat. Als jullie voor langere tijd de deur uit zijn, gaat de temperatuur vanzelf een tikje lager.

 

  1. Alle elektriciteit die we gebruiken is groen. En waar het kan, wekken we hem zelf op! Met zonnepanelen, biomassa van houtsnippers (in Les Trois Forêts (F)) en zelfs een geothermische bron in Villages Nature® Paris!

 

  1. Afval scheiden? Tuurlijk. In de keukens, in de winkels en we hopen dat jij ook een steentje (of beter, een flesje of een blikje) bijdraagt. Om de zoveel cottages staan containers. Kleine moeite!

 

  1. Waar we kunnen recyclen, recyclen we ook. Zelfs het zwemwater. Water dat over het randje gaat wordt opgevangen, gezuiverd en weer teruggepompt. Bijna geen druppel gaat verloren.

 

  1. We zijn hard op weg om alle lampen in alle parken te vervangen door LED-verlichting. Park Allgäu in Zuid-Duitsland is al 100% LED.

 

  1. Schoon is ook echt schoon. En dan bedoelen we dat je cottage schoon wordt gemaakt met eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen. Ook wel zo fijn voor onze medewerkers.

 

  1. Om je verblijf nóg mooier te maken, werkt elk park aan een biodiversiteitsplan. Waardoor je nog meer bijzondere ontdekkingen in de natuur kunt doen!

 

  1. We houden de cottages en de natuur tiptop in orde. Daarom rijden er nogal wat vaklui rond. In elektrische wagens natuurlijk. Fluisterstil en schoon.

 

  1. En heb je zelf een elektrische auto? In al onze parken in Nederland, België en Duitsland kun je niet alleen je eigen batterij opladen, maar ook die van je auto!

 

 

En dit is nog maar een kleine greep. Hier lees je meer over hoe we van onze wereld een mooiere plek maken, met oog voor mens en natuur. Elke dag weer.