€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

De Market Dome: 15x groen en duurzaam

Nature - Laatst gewijzigd op 06 Mar. 2020

De Market Dome: 15x groen en duurzaam

Als je de Market Dome binnenloopt, valt je meteen de gezelligheid op. De sfeer op de terrasjes. De lekkere geuren uit de restaurants. En natuurlijk het mooie groene decor. Maar iets anders valt misschien niet direct op: de Market Dome is een voorbeeld van duurzaamheid!

 

https://flockler.com/thumbs/sites/335/hb039512-be10d42e-c962-496a-86db-4492a5e8c7ff_s600x0_q80_noupscale.jpg

 

Iedereen in de Market Dome werkt samen om je zo duurzaam mogelijk te laten genieten van een fijn verblijf. Van groenspecialisten tot restaurantmedewerkers. Je vakantieplezier is er niet minder om. Sterker nog, juist door onze duurzame inspanningen kunnen onze gasten nog lang genieten van een onvergetelijke vakantie. En daarom:

 

8x goed voor de natuur…

 1. De flamingo’s, papegaaien en kraanvogels die de Market Dome een tropisch tintje geven, komen uit de vogelopvang. Bij hun vorige eigenaren hadden ze een miserabel leven en in het wild geen kans van overleven.
 2. De grote tropische bomen zijn ware zuurstoffabrieken: haal diep adem en geniet van die frisse lucht als je door de Market Dome flaneert.
 3. Elke dag komen er zo’n 750 g aan nieuwe bladeren bij aan alle bomen in de Market Dome.
 4. Zijn er ongewenste indringers in de Market Dome, zoals luizen of spinnen? Dan zetten we lieveheersbeestjes en vogels in om ze te bestrijden. Geen gif!
 5. Zodra de lente in aantocht is, worden de bomen in de Market Dome een tintje donkerder groen. Let maar eens op!
 6. Ook in de tropen wordt gebouwd. Voordat een bouwplaats plat wordt gekapt, vragen wij of wij de bomen voorzichtig mogen weghalen. De plaatselijke bevolking helpt ons met het transport – en dat brengt geld in het laatje.
 7. Onze huisbioloog Jean Henkens overnachtte regelmatig in een klooster in Cambodja als uitvalsbasis voor expedities in het oerwoud. In de kloostertuin stond een Ficus Religiosa, een kolos van 513 jaar oud: men beweert dan Boeddha onder deze boomsoort zijn verlichting vond. De monniken besloten dat Jean de boom mee mocht nemen naar Les Trois Forêts (F), op voorwaarde dat zij de groeiplek in het park mochten aanwijzen. Iedere gast die de heilige boom aanraakt, krijgt een zegening van het klooster…
 8. Op de Market Square van De Eemhof staat een oude Drakenboom. Hij is vorig jaar met een imposante operatie verhuisd vanuit de botanische tuin in Leiden. Daar werd hij te groot.

 

… en 7x goed voor mens en milieu

 1. In onze restaurants eet je verantwoord: eieren van scharrelkippen, vissoorten die niet bedreigd worden, bijna 100% fairtrade koffie, thee en chocolade, en altijd een vegetarische keuze op het menu.
 2. In elk restaurant wordt het afval gescheiden – ook als gast kun je een handje helpen.
 3. Plastic rietjes, roerstaafjes en bestek? We werken ze zo snel mogelijk de deur uit. Ook plastic tasjes en etensbakjes doen we in de ban – we kunnen goed zonder!
 4. Zonder onze medewerkers zijn we nergens. Dus zorgen we goed voor elkaar. Bijvoorbeeld door vegetarische keuzes in de kantines, en fitprogramma’s op het werk.
 5. We maken gasten én medewerkers bewust dat duurzaamheid belangrijk is – maar wel op een leuke manier. Earth Hour, de Dag van de Biodiversiteit, World Cleanup Day: we vieren het ook in onze parken!
 6. Er zijn veel plaatselijke en landelijke organisaties die zich inzetten voor een mooiere samenleving. En die steunen we graag, zoals Beyond The Moon, Super Opkikkerdag en het Wereld Natuur Fonds. Want een samenleving maak je samen!
 7. Al onze parken hebben het Green Key-keurmerk; zo ben je er zeker van dat we meer dan ons steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.

 

En zo zijn er nog veel meer manieren waarop Center Parcs je verblijf aangenaam duurzaam maakt. Lees er hier meer over!

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)