€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Ecocheques? Gebruik ze voor een duurzame vakantie bij Center Parcs

Nature - Laatst gewijzigd op 25 Apr. 2022

Ecocheques? Gebruik ze voor een duurzame vakantie bij Center Parcs

Weet je waar je iedereen blij mee maakt? Met een paar dagen weg. Of beter gezegd: met een paar dagen weg naar een groene bestemming. Je gezin geniet van een paar dagen quality time met elkaar, en je hebt ook nog eens oog voor de impact op het milieu.

Kies voor duurzaam

Een van de groenste bestemmingen die je kunt kiezen, is een park van Center Parcs. We zitten vol duurzame initiatieven. Van 90% minder chloor in het zwembad tot energiezuinige cottages, van milieuvriendelijke schoonmaak tot gezonde keuzes in de restaurants.

Nog een paar tips om van een paar dagen weg een duurzame break te maken:

  • Kies voor accommodaties die zijn gecertificeerd met de Green Key. In onze cottages vind je bijvoorbeeld energiezuinige keukenapparaten, de douchekop is waterbesparend en de verwarming gaat automatisch lager als je langere tijd niet binnen bent. Tip: boek met Ecocheques.
  • Laat het vliegtuig staan en neem de auto (of nog beter: de trein). Dat bespaart zo’n 75% op de CO2 uitstoot. Ook veel van onze parken zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Ga je met een elektrische auto op pad? In een aantal parken hebben we oplaadpunten voor elektrische auto’s, zodat je genoeg kilometers kunt maken.
  • Afval scheiden gaat ook op vakantie gewoon door. Daarom staan bij Center Parcs overal containers om glas, papier, plastic en gft-afval apart weg te gooien.
  • Geniet heel bewust van de natuur om je heen, op de fiets of met een wandeling. Of met eco-vriendelijke activiteiten. Bij Center Parcs kunnen kleintjes in sommige parken in de huid kruipen van een boswachter Wannabe een Boswachter of het Kabouterpad lopen.
  • Beperk je gebruik van plastic sowieso op vakantie. In je Center Parcs-cottage staat een trolley voor als je boodschappen gaat doen – scheelt weer plastieke zakjes.
  • Vakantie = barbecue. Bijvoorbeeld gezellig met z’n allen op het privéterras van je cottage. Dat kan trouwens ook heel goed zonder vlees. Google maar eens op ‘groenten bbq’. Lekker!

Boek vandaag nog een duurzaam verblijf in onze Belgische vakantieparken met je Ecocheques!