€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Opruimdag voor het milieu

Nature - Laatst gewijzigd op 26 Sep. 2017

Opruimdag voor het milieu

Van onze aardbol is er maar eentje Daarom moeten we haar zo goed mogelijk beschermen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kan onze omgeving er heel anders uitzien. Met een opruimdag kunnen we bijvoorbeeld veel bereiken en daarnaast een duidelijk teken geven.

Milieubescherming in het dagelijks leven

Iedereen zal de redenen voor milieubescherming in het dagelijks leven wel kennen, maar toch willen we deze hier kort samenvatten:

De omgang met afval

Dat afval - en daar vallen ook sigarettenpeukjes onder - niet zomaar op straat moet worden gegooid, zal voor iedereen duidelijk zijn. In het ideale geval sorteert u dit. Dat is niet moelijk en daardoor is het mogelijk om van afval nieuwe dingen te maken, dus om het te recyclen. Natuurlijk moeten we er op letten dat we geen overbodig afval laten ontstaan. Dus een boodschappentas meenemen om te winkelen en overmatig ingepakte levensmiddelen uit principe op de plank laten staan.

Energie besparen

Let er ook op om apparaten uit te schakelen die je niet gebruikt. Licht moet alleen branden in ruimten waar je bent en normale gloeilampen moeten worden vervangen door energiebesparende lampen. Water is een natuurlijke hulpbron die we aan de natuur onttrekken. Daarom moet je ook hierbij er op letten dat de kraan alleen open staat als het nodig is - dat wil zeggen: ook de tijd onder de douche zo kort mogelijk houden!

Bescherming van de atmosfeer

Waar bij milieubescherming voortdurend de nadruk wordt gelegd, is op de CO2-uitstoot. Om je aandeel te leveren bij de vermindering daarvan, moet je wat meer afzien van je gemak en zo vaak mogelijk de auto omruilen voor de trein of het openbaar vervoer gebruiken.

Milieu-opruimactie

Door een stap verder te gaan dan deze alledaagse activiteiten, moet u zich afvragen hoe je een nog grotere bijdrage kunt leveren aan de bescherming en het schoonhouden van het milieu. Een mogelijkheid is om samen met uw vrienden een bepaalde dag te besteden aan milieubescherming. Of je schrijft in de buurt een actiedag uit - via sociale netwerken gaat dat tegenwoordig snel en gemakkelijk!

Dan trek je met zijn allen de bossen in de omgeving in en bevrijd je dat van afval - al met een groepje van zes of acht mensen kan je dan in een enkele dag al heel veel bereiken. Het beste kan je de groep dan splitsen in kleine groepjes van twee personen, die elk een bepaald gebied opruimen. Aan het eind van de dag heb je niet alleen van de natuur genoten, maar je zult er ook tevreden over zijn dat je met de groep iets hebt bereikt. En het resultaat kan je dan 's avonds vieren.

Met je milieu-opruimdag kan je een positief voorbeeld geven: vertel hier hoe je milieu-opruimactie is verlopen en maak op die manier anderen er ook van bewust dat we heel goed iets kunnen doen voor de toekomst van onze planeet.

 

nformatie over de natuur in onze parken en onze duurzame initiatieven vind je in Our Naturall Plan.

 

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)