Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook onze FAQ pagina bekijken

Center Parcs blog

Vernieuwingen, exclusieve foto’s, nieuws, tips en nog veel meer.

Top 5 | Bijzondere bomen in Center Parcs

Nature - Laatst gewijzigd op 20 Feb. 2020

Top 5 | Bijzondere bomen in Center Parcs

In juni staat er een imposante verhuizing op het programma: dan wordt een oude Drakenboom van de botanische tuin in Leiden naar De Eemhof gebracht. Daar krijgt de boom een nieuw leven in perfecte omstandigheden. In onze parken vind je meer bijzondere bomen. Van de kokosnotenpalm in De Vossemerendie gewoon uit het zwembad drinkt tot een boom die nog bij de Duitse keizer Wilhelm in de tuin heeft gestaan. Wij selecteerden de Top-5.
 

De Drakenboom is te groot geworden voor de Leidse binnenstad. In De Eemhof wordt hij over de daken van de Market Square gehesen en midden op het plein geplant. Uit de wind, niet te warm, niet te koud. Ideaal.

 

Maar dit is onze Bijzondere Bomen Top-5:

 

5. Jeneverbessen in Bispinger Heide

Het oude jeneverbessenbos aan de rand van het park is beschermd en bijna ondoordringbaar, dus een ideale schuilplek voor vogels, marters en wezeltjes. Bij het minste vlaagje wind verspreiden de bessen een heerlijke zoete geur.

 

4. De Juliana-boom in Het Heijderbos

Voordat Center Parcs zich ontfermde over het gebied, was Het Heijderbos een lokaal bosproject. Een van de eerste bomen was een eik, die geplant werd door… prinses Juliana! Uiteraard staat de boom er nog – we koesteren hem.

 

3. Zeedennen in Les Hauts de Bruyères

De pinus maritima, of wel de zeeden, doet het heel goed midden in Frankrijk. In Les Hauts de Bruyères vind je een bos vol – heel oud en heel bijzonder.

Trees

 

2. De Fidel Castro-boom in Erperheide

Toen onze huisbioloog Jean Henkens op bomenzoektocht in Cuba was, vroeg Fidel Castro zijn hulp om een ziekteplaag in de botanische tuin van Havana onder controle te krijgen. Het lukte Jean, en als dank kreeg hij een boom van Castro zelf die nu in Erperheide staat.

 

1. De heilige boom in Les Trois Forêts

Jean Henkens overnachtte regelmatig in een klooster in Cambodja als uitvalsbasis voor expedities in het oerwoud. In de kloostertuin stond een Ficus Religiosa, een kolos van 513 jaar oud: men beweert dan Boeddha onder deze boomsoort zijn verlichting vond. De monniken besloten dat Jean de boom mee mocht nemen, op voorwaarde dat zij de groeiplek in het park mochten aanwijzen. Iedere gast die de heilige boom aanraakt, krijgt een zegening van het klooster…

 

Tip: ook bijzonder: je eigen jungle

Met onze Center Parcs Thuis-tutorials is zelf een mini-jungle maken heel eenvoudig. En toch ook weer heel bijzonder.
 

DIY-jungle


Niet alleen bijzondere bomen, maar ál het groen is ontzettend belangrijk voor Center Parcs. Het is een van de pijlers van onze duurzaamheidsinspanningen. Hier lees je er alles over.