€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Top 5 | wateractiviteiten in en rond België

Nature - Laatst gewijzigd op 02 Dec. 2019

Top 5 | wateractiviteiten in en rond België

Ben je op zoek naar adrenaline of wil je gewoon genieten van de natuur? In België vind je allerlei soorten wateractiviteiten. Neem tijdens je volgende vakantie de tijd om er volop van te genieten! We hebben een top 5 van de leukste wateractiviteiten samengesteld die bij Center Parcs in en rond België kunnen worden beoefend. 

 

1. Wakeboarden of Flyboarden ?

Wakeboard sur le lac

Je kunt deze extreme sporten vinden in het park De Vossemeren. Wakeboarden is een sport die verwant is met snowboarden, skateboarden en waterskiën. Op het meer van De Vossemeren hang je aan een kabel die je vooruittrekt over het water. Hoe lang kan jij blijven rechtstaan? 

 
Flyboard over the lake

Wil je liever wat meer de hoogte in? Dan moet je zeker eens proberen te flyboarden! In De Vossemeren kan je dit uitproberen terwijl je familie of vrienden je toejuichen vanaf de brug. Trek de jetpack met waterstuwing aan en overwin de elementen. Een goede en gekwalificeerde instructeur helpt je op weg en houdt een oogje in het zeil.

 

2. Waterskiën

ski nautique en pleine nature

Waterskiën is dé watersport bij uitstek. Geniet van snelheid op het water in De Kempervennen en De Vossemeren, beiden parken met een mooi groot meer. Trek je ski's aan en laat je met een snelheid tot 30 km/u over het water trekken door een kabelsysteem. Een instructeur leert jou de beginselen en daarna kan je zelf op een veilige manier oefenen.
En de reisgenoten die minder zin hebben in adrenaline? Die kunnen supporteren vanaf de beach bar. 

 
 

3. Vissen

pêche en famille

In het drukke dagelijkse leven is er weinig tijd om tot rust te komen. Daarom kan vissen wel eens heerlijk zijn om op vakantie tot rust te komen. Je zet je op een mooi plekje aan de oever van een meer en dan moet je geduld uitoefenen en zit er niets anders op dan rustig af te wachten. Breng deze serene momenten door met je kinderen en je vrienden, of laad jezelf weer op in Erperheide, Het Heijderbosof De Vossemeren. Vind hier alle vislocatiesvan Center Parcs.

 

4. PADi duiken

Plongée PADI

PADi (Professional Association of Diving Instructors) is het meest bekende duikprogramma ter wereld. Met dit brevet krijg je de mogelijkheid om te duiken, waar ook ter wereld. 

Veel Center Parcs parken, zoals Het Meerdal, Erperheide, Port Zélande, Het Heijderbos, De Kempervennenen De Vossemeren bieden cursussen voor beginners-, gemiddeld- en expertniveau.

 

5. Kitesurfing

Kitesurfing à Port Zélande

Kitesurfen is een indrukwekkende sport. Bij Center Parcs Port Zélande kan je deze activiteit beoefenen onder begeleiding van ervaren instructeurs die je alle tips en trucjes laten zien om je kite-ervaring zo plezierig mogelijk te maken.

Je hoeft niet de Tony Hawk van het kitesurfen te worden. Maar in de meeste gevallen kun je, na slechts een paar uur training, zelf al de zee op. Zo voel je het unieke gevoel dat kitesurfing je kan geven.

 

 

 

In de Center Parcs parken in en rond België zal je je in de zomer dus zeker niet vervelen. Neem, nadat je je vakantie hebt geboekt, de tijd om de Center Parcs app te downloaden. Je kunt je vakantie dan makkelijk voorbereiden en zonder zorgen vertrekken, wetende dat je favoriete activiteiten vol ongeduld op je wachten.

Ontdek onze anbiedingen om je 'watersport' vakantie bij één van deze parken te boeken.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)