€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Unieke activiteiten op hoogte | Uitvogelen

Nature - Laatst gewijzigd op 08 May. 2020

Unieke activiteiten op hoogte | Uitvogelen

Je kunt in onze parken op je gemakje dobberen op het water. Of struinen door de bossen. Maar… je kunt ook meedoen aan activiteiten die de adrenaline door je lijf jagen. Onze uitvogelaar Suzanne was benieuwd hoe dat voelt, en ging in De Kempervennen (NL) met twee experts de hoogte in.

Andy Drysdale, Floormanager Adventure Sports, weet alles over de High Adventure Experience en Zip Wire in de bossen en aan het meer van De Kempervennen (NL). Joey van Asseldonk neemt Suzanne in deze video mee naar binnen, naar het Klimparadijs en de Virtual Reality Experience.

 

 

Laat de adrenaline maar komen

Het startplatform van de Zip Wire is 12 meter boven de grond. Instructeurs zorgen dat iedereen veilig naar boven en naar beneden komt. Beneden is trouwens 580 meter verderop: in De Kempervennen vind je de langste Zip Wire van alle parken. Aan het einde scheer je vlak over het water, met zo’n 22 tot 27 km/u.

 

Zip Wire in De Kempervennen (NL)
Zip Wire in De Kempervennen (NL)

 

Veiligheid staat voorop

Net als bij de Zip Wire komen stalen zenuwen ook van pas bij de High Adventure Experience. Je staat op 7 meter hoogte tussen de boomtoppen, waar alles wiebelt en zwiept. Uiteraard staat veiligheid ook hier voorop – dus een helm op je hoofd, een zekeringslijn om je lijf, en een behulpzame instructeur aan je zijde.

 

High Adventure Experience in De Kempervennen (NL)
High Adventure Experience in De Kempervennen (NL)

 

Ook het spelelement telt

Ook binnen kun je de hoogte in. De 3D-klimwanden van het Klimparadijs hebben allemaal een game-thema: dat maakt klimmen niet alleen een sportieve bezigheid, maar ook extra fun. Op de Tetris, Bubbles en Pinball-wand kun je elkaar uitdagen: alleen klimmen via de zwarte route, bijvoorbeeld. Of… met een blinddoek! Hallo adrenaline…

 

Indoor Klimparadijs in De Kempervennen (NL)
Indoor Klimparadijs in De Kempervennen (NL)

 

In de maling genomen

Je kunt ook een knikkende-knieënervaring krijgen zonder ook maar 1 centimeter te klimmen. Hoe? Met de Virtual Reality Experience, waardoor het bijvoorbeeld lijkt alsof je over een wiebelbrug boven een afgrond loopt. VR neemt je hersenen compleet in de maling, maar je krijgt er precies hetzelfde adrenalineshot door in je lichaam.

 

Virtual Reality Experience in De Kempervennen (NL)
Virtual Reality Experience in De Kempervennen (NL)

 

Zelfs eens die adrenaline-rush voelen? Kijk hier waar je de hoogte in kunt gaan. Meer kijkjes achter de schermen geeft Suzanne je op ons YouTube-kanaal. Abonneer je, en je mist geen enkel Uitvogel-uitstapje.