€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Vakantie in België: De 4 mooiste plekken

Nature - 03 Jun. 2020

Vakantie in België: De 4 mooiste plekken

Hoewel er misschien niets tipt aan tropische stranden en schitterende bergtoppen, heeft Nederland ook behoorlijk wat schoonheid in petto! Dus ben je van plan een vakantie in eigen land te boeken? Wij stippen de mooiste plekken van België aan.

Vakantie in de avontuurlijke Ardennen


De Belgische Ardennen zijn een prachtig bergachtig en bebost gebied, waar ontzettend veel te zien en doen valt. Het gebied staat bekend als het paradijs voor sport en natuurliefhebbers. Wielrenners kom je hier regelmatig tegen, net als mountainbikers en wandelliefhebbers. Dus trek je wandelschoenen aan of pak de fiets er bij en ontdek het mooie natuurgeweld van De Ardennen:
 

  • De watervallen van Coo
    Op slechts 20 minuten rijden van Center Parcs Les Ardennes vind je Coo en zijn watervallen. Al vanaf de jaren zestig trekt Coo tal van toeristen om het kletterende water van de watervallen te aanschouwen. Wat deze watervallen zo bijzonder maakt: deze 15 meter hoge waterpartij bewonder je van dichtbij door de trap die langs het water naar beneden loopt. Zo dichtbij dat je de spetters op het aangelegde plateau voelt! Let wel op: de traptreden zijn nat en daardoor ook heel glad.
  • La Roche-En-Ardennen
    La Roche, een geliefde stad in de Ardennen die erg populair is. La Roche ligt in een bocht van de rivier Ourthe, met prachtig uitzicht op een Middeleeuws kasteel Le Chateau Féodal. Dit Middeleeuwse kasteel heeft meerdere uitkijktorens om over De Ardennen uit te kijken. Dus vergeet je camera niet! Alvast een virtueel kijkje nemen? Klik hier.
  • Mountainbikeparadijs
    In De Ardennen is de keuze uit mountainbikeroutes reuze! Makkelijke routes voor families met kinderen en uitdagende routes met stevige klimpartijen en off-road bospaden voor de gevorderden. Wij verzamelden alle mountainbikeroutes in De Ardennen hier.


Op een steenworp van La Roche-En-Ardennen is vakantiepark Center Parcs Les Ardennes te vinden. Omringd door de bossen is het ultiem genieten op het privéterras van je cottage!
 

 

Het bosrijke Lommel verkennen


Lommel is hét bewijs dat je niet ver van huis hoeft te gaan voor een heerlijke vakantie. De stad staat bekend om haar prachtige bossen en grote meren. Maak kennis met deze mooie natuurgebieden:
 

  • De Lommelse Sahara
    Tijdens een vakantie in Lommel mag een bezoekje aan de Lommelse Sahara zeker niet ontbreken. De Lommelse Sahara is een groot natuurgebied die voor elke leeftijd iets te bieden heeft. Ga samen met het gezin op verkenning en volg een van de uitdagende wandel- of fietsroutes. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Midden in de Lommelse Sahara zit namelijk een groot speelbos verstopt met verschillende speeltoestellen. Wil je de sahara vanaf grote hoogte bekijken? Beklim de 30 meter hoge uitkijktoren en geniet van een prachtig uitzicht!
  • Natuurgebied De Watering
    Dit prachtige natuurgebied ligt op de grens tussen België en Nederland. Op het natuurgebied zijn unieke flora en fauna te vinden en kunnen de echte natuurliefhebbers en actieve wandelaars hun hartje ophalen in dit natuurgebied. Op zoek naar wat achtergrondinformatie? Breng dan een bezoekje aan het kleine natuurmuseum Het Wateringhuis, waar op een educatieve manier de geschiedenis achter dit prachtige gebied wordt tentoongesteld.
  • Natuurgebied ’t Plat
    De verschillende wandelroutes die in het natuurgebied ’t Plat gemaakt kunnen worden, laten je versteld staan van de bijzondere natuur. In ’t Plat loop je door droge naaldbossen, kom je langs indrukwekkende stuifduinen en trotseer je spectaculaire hoogteverschillen. De route door ’t Plat voert je recht door een nat moeras waar tevens 17 verschillende soorten libellen gespot kunnen worden! Kortom, ontzettend veel te beleven.


En dat allemaal binnen handbereik van Center Parcs De Vossemeren. Het park is gelegen aan twee grote meren en heeft een breed aanbod aan wateractiviteiten.
 

 

Vakantie aan de kust, in De Haan


Wie droomt er niet van een vakantiehuis aan zee? Aan de kust van De Haan is het heerlijk vertoeven in de zomervakantie. De meterslange stranden en duinen van De Haan geven je de mogelijkheid om heerlijke strandwandelingen te maken. Of trek je er liever op uit met de fiets om alle badplaatsen in de buurt te verkennen? Hoe dan ook, de natuur in en rondom De Haan heeft genoeg in petto:
 

  • De Duinbossen
    Een echte aanrader. Waai samen met het gezin lekker uit, bewandel de wandelpaden en leef je uit bij de verschillende klim- en klautermogelijkheden.

  • Uitgebreid fietsnetwerk
    Naast de prachtige wandelingen over het strand zijn er ook verschillende fietsroutes die afgelegd kunnen worden:

  1. Oude Dijkenfietsroute door de polders en het platteland van Oostende
    Wat extra tijd over en zin in een extra lange fietstocht door de polders en het platteland van Oostende? Dan is de Oude Dijkenfietsroute echt wat voor jou! De 43 kilometer lange fietsroute vertrekt vanuit De Haan en onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op de kanaaloevers en de oude zeedijken.
  2. Familiefietstocht vanuit De Haan
    Deze fietstocht is perfect om samen met het gezin af te leggen. Deze 15 kilometer lange route neemt je mee naar de mooiste plekjes die er in De Haan-Wenduine te vinden zijn. Na enkele kilometers kan je je fiets even aan de kant zetten en lekker gaan uitwaaien op de pier. De fietstocht is erg geschikt voor kinderen dankzij de afstand en de leuke bezienswaardigheden onderweg.
  3. Mountainbikeroute door De Haan
    Ben je nou een echte waaghals en heb je zin in iets meer actie? Dan is de 22,6 kilometer lange mountainbike route door De Haan misschien wel wat voor jou! De route is geschikt voor beginners maar de stevige wind langs de kust maakt het ook voor de ervaren mountainbiker een echte uitdaging. De route begint slechts op 4 kilometer afstand van Center Parcs De Haan dus op een mooie zomerdag zeker de moeite waard!
     

Aan het einde van de dag kom je lekker bij op het privéterras van je vernieuwde cottage in ons vernieuwde vakantiepark Park De Haan.
 

 

In Peer, is altijd meer!


In het noorden van Belgisch Limburg ligt de stad Peer. Ben je op zoek naar een kindvriendelijke vakantiebestemming? Dan ben je met een vakantie in Belgisch Limburg op de juiste plek. Wordt midden in de bossen van de Belgische Kempen wakker en grijp je kans om de prachtige omgeving te verkennen. Peer telt talloze uitgebreide wandel- en fietsroutes.

Verken de bossen en de boerderijen al wandelend, fietsend of te paard en kom volledig tot rust. Hier een aantal aanraders op een rijtje:
 

  1. De Dommelvallei:
    De Dommelvallei kent veel verschillende landschapstypes. Je kunt er weilanden, kleine visvijvers, rietvelden en nog veel meer vinden. Tijdens het wandelen loop je ook meerdere keren prachtige molens tegen het lijf. Maar dat is nog niet alles! Ergens in het bos ligt namelijk nog een gigantisch speelparadijs op jullie te wachten. Kortom, bij een bezoekje aan de Dommelvallei is plezier gegarandeerd.
  2. Abeekvallei:
    De vallei van Abeek is een wandelgebied met maar liefst 11 verschillende wandelingen die samen goed zijn voor 88 kilometer wandelplezier! Tijdens het wandelen door de bossen, moerassen en hooilanden kom je bijzondere dieren en planten tegen. Voor de kinderen zijn er 2 themawandelingen samengesteld: spelen met Bruegel en het Natuurleerpad. De perfecte plek om even een frisse neus te halen bij lekker weer.
  3. Nationaal Park Hoge Kempen:
    Nationaal Park Hoge Kempen is dé plek waar iedereen welkom is om eindeloos te ontspannen. Wandelen, fietsen of gewoon zorgeloos genieten van al het moois. Dit 12 000 hectare grote natuurgebied vol dennenbomen, paarsbloeiende heide, duinen, en grote waterplassen wordt dagelijks beheerd en beschermd. Onder de indruk? Breng tijdens jullie zomervakantie een bezoekje aan het Nationaal Park en treed zelf in het spoor van de natuur.


Tijdens je vakantie in Belgisch Limburg is Center Parcs Erperheide de perfecte uitvalsbasis. Na al het wandelen plof je heerlijk neer op de bank van jullie cottage. Morgen weer een dag!


Dus, gezellig met de familie of met z’n tweetjes een midweek weg in eigen land? Pak je koffers maar alvast in want wij hebben onze aanbiedingen voor jullie welverdiende zomervakantie alvast op een rijtje gezet.