€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

De verzorging en pasgeboren dieren in Center Parcs

Nature - Laatst gewijzigd op 17 Apr. 2020

De verzorging en pasgeboren dieren in Center Parcs

De natuur trekt zich niets aan van de huidige crisis, en bloeit op in volle glorie! Ook in onze vakantieparken kleurt het groen, ontpoppen kleurrijke bloemen én worden de pasgeboren dieren verwelkomd. En extra geknuffeld natuurlijk. Dat ze de aandacht missen, daarover vertelt Kinderboerderij verzorgster Marian ...

 

De verzorging is in goede handen


"Zodra ik aan kom lopen, hoor ik de dieren al van een afstand blèren. Je merkt dat ze extra opgewekt zijn nu er weinig bezoek is. Ik geef de dieren wat extra knuffels." Ook de pasgeboren jonkies krijgen genoeg aandacht van Marian. Zij moeten immers ook wennen aan het menselijk contact. Hoe zo'n verzorging eruit ziet?
 

  • De stallen worden in orde gemaakt en de dieren worden gevoerd. Voor de pasgeboren dieren is er extra controle. Eén keer in de week maken we de stallen helemaal schoon.
  • Elk park heeft een verantwoordelijke voor de Kinderboerderij, die regelmatig hulp krijgt van een professionele kracht van buiten.
  • In de stallen hangt een logboek waarin precies wordt bijgehouden wat de dieren moeten eten, en hoe het met ze gaat.
     

https://flockler.com/thumbs/sites/335/marian-kinderboerderij-1617d2f6-a610-492a-85b9-c2f683e248e7_s600x0_q80_noupscale.jpg

 

Geboortegolf in de parken


Het voorjaar is natuurlijk jonkies-tijd. De moeder-geiten, -schapen en -varkens zijn er maar druk mee. Elke dag komt er ergens wel een lammetje of biggetje bij. Bijvoorbeeld:
 

  • De Vossemeren telt maar liefst 16 pasgeboren geitjes!
  • In Port Zélande (NL) zijn twee lammetjes geboren.
  • Limburgse Peel (NL) meldt trots dat er pas twee lammetjes zijn geboren én ze binnenkort 12(!) biggetjes verwachten.
  • Op de Kinderboerderij van Het Meerdal (NL) lopen tussen de kippen, schapen, eenden en varkens nu ook 2 lammetjes rond.
  • Ook Egels, marters, wezels, konijnenen vossen kiezen ervoor om hun kroost bij ons ter wereld te brengen. Deze jonkies moeten we nog tellen! ????
     

En wist je dat er gemiddeld per vakantiepark zo’n 39 verschillende vogelsoorten, waaronder vinken, bonte- en groene spechten, het blauwborstje, de nachtegaal en nog meer zeldzame vogels. Tijdens het paarseizoen worden er ongeveer 1700 nestjes gebouwd. Dit is bijna 3 keer meer dan de cottages! En doe dit getal keer 6 eitjes per nest, en je raad hoeveel jonge vogeltjes er worden geboren per park. Een gezellige beestenboel!
 

https://flockler.com/thumbs/sites/335/kinderboerderij2-het-meerdal-ed9692a3-4df4-4c2c-b205-c58bf2b6e538_s600x0_q80_noupscale.jpg

 

Welkom, kleintje!


Als een geit of schaap op het punt staat te bevallen, is er meestal personeel in de buurt om bij te springen als het nodig is. Zodra het jonkie er is, wordt de stal verschoond. Ook kijkt het personeel of moeder en kind goed met elkaar omgaan, of dat het kleintje bijvoorbeeld met de fles groot gebracht moet worden. Meestal gaat alles goed en doet Moeder Natuur haar werk. Wel wordt normaal gesproken het verblijf van de kleintjes gesloten voor twee weken, zodat ze kunnen wennen aan de wereld.
 

https://flockler.com/thumbs/sites/335/lammetje-d0300525-f485-4a72-a70b-7abf228cbf56_s600x0_q80_noupscale.jpg

 

Helaas kunnen jullie momenteel onze pasgeboren dieren niet bewonderen. Maar ga eens naar buiten, op zoek naar pasgeboren dieren. De weilanden staan er vol mee! Blijf je liever binnen of ben je genoodzaakt om binnen te blijven? Ook vanaf de bank kun je virtueel ontsnappen en genieten van prachtige natuurbeelden.
 

Ben je benieuwd naar onze andere groene en goede daden? We hebben ze op een rijtje gezet!