€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Skiën bij Center Parcs: ’s ochtends op de latten, ’s middags een tropische duik

Nature - Laatst gewijzigd op 23 Dec. 2021

Skiën bij Center Parcs: ’s ochtends op de latten, ’s middags een tropische duik

In alle populaire skigebieden gaan de pistes weer open voor enthousiaste skiërs, langlaufers en snowboarders, van het Sauerland tot de Ardennen en de Alpen. En het mooie is dat je in al die gebieden kunt verblijven in Center Parcs. Dan heb je dubbel vakantieplezier: het ene moment suis je van de skihellingen af, het andere moment van de glijbanen in subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo. Of zit je met een cocktail in je hand tussen de palmbomen.

Skiën Ardennen Center Parcs

Langlaufen en skiën in de Ardennen

Het grote voordeel van de Ardennen is natuurlijk dat dit prachtige heuvelland vlakbij huis is. Als er voldoende sneeuw ligt kan je er heel veel plezier beleven met sleeën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en als beginner skiën of snowboarden.

Center Parcs Les Ardennes ligt op een kwartiertje rijden van 4 kleine skigebieden:

  • La Baraque de Fraiture (652 meter): het bekendste en hoogstgelegen skigebied van België. Er zijn verlichte pistes (2 km) met 3 sleepliften voor skiërs en snowboarders, een slee-helling en 4 langlaufroutes (3-21 km).
  • Val De Wanne (508 meter): staat bekend voor de ‘langste’ skipiste (1 km) van België met 2 sleepliften (enkel voor skiërs), een slee-helling en 2 langlaufroutes (3 km en 8 km).
  • Le Monty (510 meter): heeft 2 pistes van 600 en 800 meter lang met 2 sleepliften, een slee-helling en 3 langlaufroutes (5, 7, 10 km) en verschillende sneewschoenwandelingen.
  • Gouvy (500 meter): heeft 4 langlaufroutes van 2, 5, 7 en 8,5 km.

Ski-, langlaufmateriaal en sleeën kunnen overal ter plaatse gehuurd worden. Er is steeds een cafetaria waar je even kan opwarmen en iets drinken. Wat een zalig afsluiter van de dag als je weet dat je na de koude sneeuwpret neer kunt ploffen voor de open haard van je vakantiehuis in park Les Ardennes.

Skiën Center Parcs Hochsauerland Winterberg

Langere skipistes in het Sauerland

Ook dicht bij huis: de skigebieden in het Duitse Sauerland. In het ‘Land van de 1000 bergen’ ben je helemaal in je element, als geoefende skiër en snowboarder, maar ook als beginner. Bovendien wordt een deel van de pistes kunstmatig besneeuwd.

  • Winterberg (820 meter) is het grootste skigebied van het Sauerland en ligt op 15 minuten rijden van park Hochsauerland. In totaal zijn er 27 km pistes (8 km verlicht), 25 skiliften, een funpark, 4 slee-afdalingen en een uitgebreid netwerk aan langlauf- en sneeuwschoenroutes.
  • Willingen (838 meter) ligt op 25 minuten rijden van het park. Het is wat kleiner maar heeft de langste afdaling (2 km) van het Sauerland. Het heeft 18 km aan pistes (deels verlicht), 15 skiliften, 2 slee-afdalingen en 13 langlaufroutes.
  • Schlossberg (800 meter) ligt op slechts 8 minuten rijden van het park. Het heeft 4 sleepliften en is heel kindvriendelijk dankzij het grote kinderskiland. Je kan hier ook snowtuben of sleeën.

Ski-, langlaufmateriaal en sleeën kan je in het park of in de skigebieden huren. Je kan ook (Nederlandse) ski- of snowboardlessen volgen. Er zijn verschillende caféetjes en restaurants waar je even kan opwarmen en iets eten of drinken. En als je in Park Hochsauerland verblijft, ski je bij wijze van spreken van de pistes zó de subtropische Aqua Mundo in.

Ski Center Parcs Allgäu

Skiën en wellness in de Allgäu

Zeg je skiën, dan zeg je de Alpen. Uitgebreide ski- en snowboardmogelijkheden, fantastische vergezichten, authentieke dorpjes, leuke après-ski en gezellige restaurants, het is er allemaal! Dé perfecte uitvalsbasis voor de Zuid-Duitse Alpen is sinds kort Park Allgäu.

Een selectie van enkele skigebieden:

  • Oberstaufen (1708 meter) ligt op 35 minuten rijden van Park Allgäu. Het is een betaalbaar skigebied met 38 km pistes, ideaal voor beginners en kinderen dankzij het grote kinderskiland.
  • Oberstdorf (2.224 meter) ligt op 1 uur rijden van het park. Het dorp heeft een verbinding met het sneeuwzekere Oostenrijkse Kleinwalsertal dat uit 114 km pistes bestaat. Het is een authentiek en gemoedelijk gebied met een leuk kinderskiland maar ook mooie freerideroutes.
  • Arlberg (2645 meter) is één van de bekendste en beste skigebieden in Oostenrijk. Lech is een prima uitvalsbasis (1 uur en 40 minuten rijden van het park) om de 306 km pistes van dit authentieke en sfeervolle skigebied te ontdekken. De echte Oostenrijkse après-ski vind je hier ook.

Kies voor een Exclusive cottages met uitgebreide wellnessfaciliteiten voor welverdiende rust na een actieve skidag.

 

Skiën Center Parcs Erperheide

Het hele jaar door indoor skipret

Wil je eerst een beetje oefenen voordat je naar een skigebied vertrekt, of wil je gewoon een middagje skipret, of er buiten nu sneeuw ligt of niet? Ook dan is een verblijf bij Center Parcs een aanrader. Erperheide ligt op 10 minuten van de indoor skipiste Snowvalley. En skiën kan ook over de grens! Pal naast De Kempervennen kun je het hele jaar door van de hellingen glijden in het Montana Snowcenter. En je kan skilessen in het Nederlands volgen! Helaas zijn beide skicenters momenteel vanwege de maatregelen gesloten!

 

Enthousiast geworden over een skivakantie bij Center Parcs? Mooi, want we hebben onweerstaanbare ski-aanbiedingen!