€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Zó verduurzamen wij cottages

Nature - 05 Oct. 2020

Zó verduurzamen wij cottages

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze parken. En bij cottage-vernieuwingen staat je vakantiecomfort uiteraard voorop, maar voor ons betekent het ook ‘groen’ denken. Anders hebben we over een paar jaar geen mooie natuur meer, waarin nu al die heerlijke cottages staan. Hoe verduurzamen wij een cottage? Dat lees je hier!
 

Vernieuwde cottage in De Eemhof

 

Een cottage verduurzamen doe je zó:
 

 1. Voor een schone vaat en een fris interieur, gebruiken we schoonmaakmiddelen met een eco-label. Dat is dus dubbelschoon.
   
 2. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in je woonkamer automatisch omlaag gaat als er niemand ‘thuis’ is.
   
 3. Alle gloeilampen in alle cottages worden vervangen door LED lampen. Het zijn er nogal wat, dus we zijn er nog even mee bezig.
   
 4. In elke cottage en elke hotelkamer vind je een waterbesparende douchekop. Merk je niets van: het blijft net zo lekker douchen.
   
 5. De meeste toiletten hebben een dubbele spoelknop, zodat je niet onnodig veel water weg laat stromen.
   
 6. Boek je een VIP cottage? Dan zit er in je gratis verzorgingspakket zeep en shampoo met een eco-label.
   
 7. WC-papier, papieren handdoeken en tissues zijn allemaal gebleekt zonder chloor. Heel eco.
   
 8. Lakens en handdoeken verschonen we pas aan het einde van je verblijf. Tenzij je het uitdrukkelijk eerder wilt. Dat scheelt een hoop onnodige was.
   
 9. Vanaf de zomer van 2020 hebben alle lakens in onze Nederlandse en Belgische cottages het GRS eco-label. Dat betekent dat ze van 100% gerecycled katoen gemaakt zijn.
   
 10. Wanneer we je cottage schoonmaken, doen we dat zoveel mogelijk met microvezeldoeken en afgemeten hoeveelheden water. Geen verspilling, wel schoon.

 

En nu andersom: wat heeft de natuur aan onze cottages?
 

 1. Eekhoorntjes nemen hun jonkies mee naar het terras van een cottage om ze te laten zien dat er vaak wat lekkers valt te halen.
   
 2. Vogels bouwen vaak hun nest op nog geen meter van een cottage. Omdat de omgeving van een cottage net iets warmer is, maar ook omdat ze mensen niet als een bedreiging zien. Integendeel, het voelt juist veilig.
   
 3. Het klinkt misschien gek, maar cottages dragen bij aan de biodiversiteit in onze parken. Op een noordmuur groeien andere plantjes dan op een zuidmuur. Klimmers, mossen en varens houden van de gevels. En vogels kunnen drinken en badderen in de waterplasjes op de platte daken.


Meer weten over onze duurzame inspanningen? Je leest het hier!