€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

5 fietsroutes in de buurt van Center Parcs Erperheide

Insider tips - Laatst gewijzigd op 16 Dec. 2020

5 fietsroutes in de buurt van Center Parcs Erperheide

Center Parcs Erperheide is de perfecte uitvalsbasis voor leuke fietstochten langs rivieren en door bossen. Geniet met de hele familie van de mooie omgeving en ontdek de authentieke dorpjes. Wij hebben voor jou de leukste fietsroutes in de buurt van Erperheide geselecteerd, zodat jij alleen nog op je fiets hoeft te stappen en te genieten van het uitzicht!

 

1. In het spoor van Bruegel

Fietsen met het gezin

 

De fietsroute 'In het spoor van Bruegel' is een vlakke route die je langs mooie dorpjes, brede kanalen en frisse bossen brengt. De route vertrekt vanuit Center Parcs Erperheide. Maak onderweg een tussenstop in een van de vele pitoresque dorpjes of rust even uit in een van de bossen.

  • Lengte: 54 kilometer
  • Startpunt: Center Parcs Erperheide
  • Route info: hier

 

2. Fietsen door het water in Bokrijk

Fietspad door het water
Foto van © De Sjieper

Een unieke fietsbeleving waar je dwars door een vijver heen fietst, dat heb je nog niet eerder meegemaakt! Tijdens deze vlakke route fiets je door het natuurgebied De Wijers, waar 1001 vijvers liggen. Aan het eind van de route kan je lekker een terrasje pakken in Hasselt.

  • Afstand: 23 kilometer
  • Startpunt: Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 15, Hasselt
  • Route info: hier

 

3. Fietsen tussen de boomtoppen

Fietsen door de bomen
Foto van © Vectorworks

 

Deze fietstocht door Bosland brengt je letterlijk naar nieuwe hoogtes. Cultuur en natuur worden gecombineerd tijdens deze route, zo kom je tijdens het fietsen bij de toppen van de boven, maar ook bij de Duitse militaire begraafplaats van Lommel.

  • Afstand: 34 kilometer
  • Startpunt: Parking De Schans, Schansplein, Hechtel-Eksel
  • Route info: hier

 

4. Personaliseer jouw fietsroute

Fietsen Erperheide gezin

 

Door groene bossen of bijzondere dorpjes, een lange of juist een korte route? Stel je fietstocht helemaal naar jouw smaak samen! In de regio van Center Parcs Erperheide zijn talloze fietspaden en knooppunten. Met deze routeplanner kan je zelf een route maken die helemaal bij jouw gezin past!

 

5. Zoek het avontuur op met de mountainbike

Mountainbiken met het gezin

 

Liever zin in een sportief ritje op de mountainbike door de bossen? Volg dan een van de mountainbike routes die te vinden zijn in het Vlaamse Noord-Limburg. Er zijn vele routes te vinden in de regio, zodat jij er eentje kan kiezen die helemaal bij jullie wensen past. Zo heb je korte routes van een paar kilometer en routes van tientallen kilometers lang. Hier vind je een overzicht van alle mountainbikeroutes in de buurt van Erperheide.

 

 

De mooie natuur op een andere manier ontdekken? Bekijk hier de leukste familiewandelingen in de regio. Zin om meer van de omgeving te zien? Lees hier alles over de leukste activiteiten met kinderen in de buurt van Erperheide, of bekijk hier de meest bijzondere uitstapjes.

 

 

Kan je ook niet wachten om zo’n leuke fietsroute door de omgeving van Erperheide te doen? Boek dan nu jouw cottage bij Center Parcs Erperheide!

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)