€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

7 uitstapjes met kinderen in de buurt van Center Parcs Erperheide

Insider tips - Laatst gewijzigd op 16 Dec. 2020

7 uitstapjes met kinderen in de buurt van Center Parcs Erperheide

Ga je met het gezin op vakantie naar Center Parcs Erperheide? Er zijn meer dan genoeg uitstapjes voor kinderen te beleven in de buurt van het vakantiepark. Wij hebben 7 leuke activiteiten voor families op een rijtje gezet, voor zowel goed weer als slecht weer, in de omgeving van Erperheide.

 

1. Snow Valley Peer

 

Indoor ski

 

Warme kleding aan, helm op en gaan! Sneeuwpret gegarandeerd bij Snow Valley Peer. Beginner, amateur of pro, iedereen kan hier terecht. Zo zijn er 3 pistes, waarvan de hoogste wel 350 meter lang is. Ook zijn er ski- en snowboardlessen beschikbaar in alle soorten en maten, lessen voor de kleinste kids tot lessen speciaal voor de snelle kinderen.

 

 • Afstand: 10 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

2. Klankenbos

 

Foto van Geertrui © Gertruurzaam

 

In het Klankenbos beleven je samen met de kids een interactive wandeling. Hier ervaar je de natuur op een compleet nieuwe manier. In het bos staan verschillende kunstwerken, elk prikkelt het gehoor op een andere manier. Een wandeling door het klankenbos duurt gemiddeld zo'n 1,5 uur. Ook zijn er verschillende activiteiten in het Klankenbos speciaal voor kinderen, zoals een schattentocht en een interactief bosspel.

 

 • Afstand: 25 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

3. Bokrijk

 

Bokrijk openluchtmuseum
Foto van © Provincie Limburg

 

In Bokrijk, het grootste openluchtmuseum van Vlaanderen, kan je de hele dag zoet zijn. Stap terug de tijd in en leer meer over het dagelijks leven vanaf de 11e eeuw tot aan nu bij 1 van de vele monumenten. Onderweg ontmoet je de Bokrijkacteurs en kan je zelf aan de slag bij een van de workshops. Verder zijn er ook vele wandel- en fietsroutes, waarvan de bijzonderste een fietspad in het water is. Een unieke manier om actief met het gezin bezig te zijn!

 

 • Afstand: 35 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

4. Plopsa Indoor Hasselt

 

Plopsa Indoor Hasselt

 

Ontsnap het dagelijks leven in de magische wereld van Plopsla Indoor Hasselt. Ontmoet de beroemde Plopsaland figuren en stap in de verschillende attracties voor alle leeftijden! Slecht weer? Geen zorgen, het grootste deel van de attracties is indoor!

 

 • Afstand: 40 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

5. Bessen plukken

 

Flower and berry picking

 

Het lekkerste fruit, is fruit dat je zelf geplukt hebt! In de buurt van Center Parcs Erperheide ligt Het Rozendaal, een bosrijk gebied waar vele verse bessen groeien. In de zomermaanden kan je elke dag rondom Domein de Bever blauwe bessen plukken. Krijg jij je emmertje helemaal vol?

 

 • Afstand: 25 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

6. Alpaca boerderij

 

Alpacaboerderij Belgie
Foto van © De Alpacaboerderij

 

We kunnen er niet omheen draaien, alpaca's zijn 1 van de schattigste en grappigste dieren. Bij De Alpacaboerderij kunnen kinderen de hele dag knuffelen met deze lollige beestjes. Ook kan je hier een mooie wandeling door de omgeving met een alpaca maken. Als je dat nog niet was, zal je na een bezoek aan De Alpacaboerderij verliefd zijn op deze leuke dieren, jammer dat je ze niet mee naar huis kan nemen!

 

 • Afstand: 15 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

7. Cosmodrome Kattevennen

 

Cosmodrome Kattevennen
Foto van © Cosmodrome Kattevennen

 

Zijn jouw kids ook gefascineerd door de sterrenhemel? Dan kan een bezoekje aan het Cosmodrome niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Center Parcs Erperheide. Dit is een actieve sterrenwacht waar je een te gek ruimteavontuur te wachten staat. In 360° reis je door het heelal en leer je alles over de kosmos. Een super cool uitstapje voor de nieuwsgierige en avontuurlijke kids!

 

 • Afstand: 30 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
 • Info: hier

 

Op zoek naar nog meer activiteiten in de omgeving? Bekijk hier de meest bijzondere uitstapjes in de buurt. Zin om zowel de natuur te ontdekken als actief bezig te zijn? Lees hier alles over de leukste familiewandelingen rondom Erperheide, of ontdek hier meer over mooie fietsroutes in de omgeving.

 

Heb jij ook zo'n zin gekregen om er even tussenuit te gaan? Boek dan nu jouw cottage in het vernieuwde Center Parcs Erperheide.