€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

5 leuke uitstapjes in de buurt van Center Parcs Erperheide

Insider tips - Laatst gewijzigd op 16 Dec. 2020

5 leuke uitstapjes in de buurt van Center Parcs Erperheide

Rondom Erperheide bruist het van de bijzondere uitstapjes. Van interessante musea tot gezellige steden, er is van alles te beleven in de omgeving. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Center Parcs Erperheide.

1. Bruegelmuseum

Bruegelmuseum
Foto van © Visit Limburg

 

Dit museum is gewijd aan Pieter Bruegel, een bekende kunstschilder uit de 16e eeuw. Je kent zijn bekende schilderij 'De toren van Babel' misschien wel (te zien in bovenstaande foto). Het Bruegelmuseum is leuk voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld een speurtocht door het museum voor de nieuwsgierige kids.

 

  • Afstand: 10 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Infohier

 

2. Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Kasteel Ter Dolen
Foto van © Kasteel Ter Dolen

 

Denk je aan België, dan denk je aan bier. Of andersom. Proef letterlijk de omgeving bij de kasteelbrouwerij Ter Dolen. Op deze unieke locatie worden verschillende soorten bieren gebrouwd. Tijdens een van de rondleidingen krijg je een kijkje achter de schermen en leer je de geheimen van het brouwen en het kasteel. Natuurlijk mag er ook geproefd worden van de heerlijke bieren!

 

  • Afstand: 20 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Info: hier

 

3. Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

 

Shop 'till you drop bij de vele boetieks en designer winkels in Maasmechelen Village! In dit sfeervolle outletdorp kan je in alle comfort winkelen bij je favoriete merken. Door het ruime aanbod aan winkels, is hier voor ieder wat wils. Moe van al dat shoppen? Er zijn verschillende eetfaciliteiten te vinden om even uit te rusten met een hapje en een drankje.

 

  • Afstand: 40 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Info: hier

 

4. Hasselt

Winkelen in Hasselt

 

De sfeervolle stad Hasselt ligt niet al te ver van Center Parcs Erperheide. Gezellig winkelen, op een terrasje uitrusten of cultuur snuiven bij een van de vele monumenten in de stad, het kan allemaal in deze knusse stad.

 

  • Afstand: 40 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Info: hier

 

5. Hoge Kempen Nationaal Park

Hoge Kempen Nationaal Park Terril

 

Een dagje eropuit in de natuur, dat kan in het enige nationale park van Vlaanderen, namelijk Nationaal Park Hoge Kempen. Voel je een met de natuur tijdens een wandeling in deze bijzondere omgeving. Wandelen, fietsen of op pad met een park ranger, het kan allemaal. De industriële geschiedenis van dit gebied zorgt hedendaags voor fantastische panorama's. Bovenop de oude mijnterrils is een adembenemend uitzicht te zien over de omgeving.

 

  • Afstand: 30 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Info: hier

 

6. Be-MINE Beringen

Avonturenberg be-MINE
Foto van © Visit Limburg

Avontuur, dat beleef je bij be-MINE. Hier kan je allerlei soorten activiteiten ondernemen. Ontdek de onderwaterwereld in Europa's eerste snorkel- en duikcentrum, leer alles over de industriële geschiedenis van de omgeving in het mijnmuseum of beklim de Avonturenberg en roetsj vervolgens naar beneden van de glijbaan.

 

  • Afstand: 30 minuten rijden vanaf Center Parcs Erperheide
  • Info: hier

 

Op zoek naar nog meer activiteiten in de omgeving? Bekijk hier de leukste uitstapjes met kinderen in de buurt. Zin om zowel de natuur te ontdekken als actief bezig te zijn? Lees hier alles over de leukste familiewandelingen rondom Erperheide, of ontdek hier meer over mooie fietsroutes in de omgeving.

 

Kortom: er is meer dan genoeg te doen in de buurt van Center Parcs Erperheide tijdens jouw vakantie. Ben je benieuwd naar het park? Lees en bekijk hier alles over Center Parcs Erperheide.