€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Minder CO2-uitstoot? Center Parcs loopt voor!

Nature - Laatst gewijzigd op 01 Dec. 2020

Minder CO2-uitstoot? Center Parcs loopt voor!

Nieuwjaarsdag 2020 was een bijzondere mijlpaal: sinds die dag draaien al onze 27 parken in Europa op 100% groene elektriciteit. Daarmee zijn we twee jaar sneller dan onze eigen planning. En we lopen mijlenver voor op de Europese regels.

Tip: Boek je verblijf in onze Belgische parken (m.u.v. Terhills Resort) met Ecocheques. Lees er hier meer over.

Meer dan de helft lager

Of je nu de tv aanzet in je cottage of van de wildwaterbaan af suist: het is met groene energie! Onze CO2-voetafdruk is nu maar liefst 58% lager dan in 2010. En omdat we toch in de flow zitten, hebben we onze ambities voor 2022 gewoon verhoogd: dan willen we 70% minder CO2 uitstoten dan twaalf jaar geleden.

Eigen warmwaterbron

Villages Nature® Paris is op het gebied van energie zelfs al helemaal CO2-neutraal. We hebben er onder meer een eigen warmwaterbron op 2000 meter diepte. Daarmee verwarmen we niet alleen onze eigen gebouwen en cottages… zelf onze buur Disneyland® Parijs profiteert er van mee! Villages Nature® Pariszet zo de toon in verantwoord toerisme. Niet alleen wat betreft energie trouwens. Van de honderden liters honing die onze bijenvolken produceren tot het samen verzorgen van onze boerderijdieren en de workshops broodbakken met lokale producten. Zo genieten ook onze gasten van prachtige ecologische initiatieven.

Villages Nature Paris swimming pool

Onze Goede & Groene Daden

Om de natuur te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen, hebben we ons een aantal Goede & Groene Daden gesteld. Als sinds de oprichting meer dan 50 jaar geleden is het uitgangspunt van Center Parcs: zorg dragen voor mens en natuur. Dat zag je altijd al, en dat ga je nog veel meer zien in onze parken. Van afvalscheiding tot zonnepanelen op de daken. Het is een DNA waar we trots op zijn.

 

Meer weten over onze duurzame initiatieven? Bekijk ze hier.

Hoe ver is een park bij mij vandaan?
Zoek
Locatie geselecteerd:

Toon eerst de dichtsbijzijnde parken (bij je huidige locatie)