€25 extra korting
Contacteer ons
070 224 900
(€ 0,30 p/m)

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

13x een duurzame duik in de Aqua Mundo

Nature - 20 Oct. 2020

13x een duurzame duik in de Aqua Mundo

Vakantiepret en duurzaamheid gaan bij Center Parcs hand in hand. En in de Aqua Mundo is dat niet anders. Of het nu gaat om de zuiverheid van het water, het overweldigend groene decor of die aangename temperatuur. We kiezen altijd voor de duurzame oplossing om jouw bezoek aan de Aqua Mundo nog aangenamer te maken. Kijk maar!

 

Zo gaan we voor een Duurzame Duik:

 1. Als er exotische bomen en planten moeten wijken voor een bouwproject in de tropen, graven wij ze voorzichtig uit – voor een tweede leven in de Aqua Mundo!
 2. Palmbomen en orchideeën krijgen de beste zorg van onze groenexperts. Zodat al dat mooie groen goed voor ons kan zorgen: het houdtde lucht zuiver en produceert zuurstof.
 3. Er komen geen chemicaliën aan te pas om insecten onder controle te houden: de bestrijdingsmiddelen zijn biologisch óf we zetten natuurlijke vijanden in.
 4. De palmbomen en struiken creëren niet alleen een unieke groene omgeving; ze absorberen veel geluid, en vormen een natuurlijke afscheiding tussen verschillende zwemgedeelten.
 5. De behaaglijke warmte in de Aqua Mundo wekken we op verschillende manieren op. In De Kempervennen (NL), bijvoorbeeld, verwarmen we het water indirect met het koelwater van de technische installatie. In Les Trois Forêts (F) is er een houtstookinstallatie met afval- en snoeihout. En in Villages Nature® Paris (F) gebruiken we aardwarmte. Cool hè?
 6. Alle Aqua Mundo’s worden verlicht met LED-lampen. Zoals we overal doen in onze parken.
 7. Het dak van de Aqua Mundo kan open, voor natuurlijke ventilatie. Dat scheelt een hoop energie.
 8. Alle elektriciteit bij Center Parcs is groen. Dus ook de elektriciteit die we gebruiken voor alle installaties van de Aqua Mundo.
 9. Het buitenbad blijft lekker op temperatuur omdat we het water ’s nachts afdekken of opslaan in afgesloten tanks. Zo gaat er geen warmte verloren.
 10. Het warme afvalwater in de filters van de Aqua Mundo zuiveren we zó goed, dat we het weer opnieuw kunnen gebruiken. Dat doen we met omgekeerde osmose, of ultra-filtratie.
 11. Warme lucht die naar buiten wordt geblazen, voor ventilatie? Dat zou zonde zijn. Daarom halen we de warmte er eerst uit.
 12. We gebruiken alleen biologisch afbreekbare middelen om het zwembad schoon te houden.
 13. In het water zit wel 90% minder chloor dan in andere zwembaden. In plaats daarvan gebruiken we UV-licht. Dus geen rode ogen meer als je gaat zwemmen!


Benieuwd wat we zoal doen om onze cottages te verduurzamen? Je leest het hier.